Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.02.2023

Toksinen Kabaree matkaa kosmoksessa ja on riemastuttava elämys

Nyt oli estradilla Toksinen Kabaree ja sen on käsikirjoittanut Juho Mantere. Se on niinkin tuore, että ensi-esitys oli Q-teatterissa noin vuosi sitten. Mutta - nyt se on nähtävissä Kotkassa, mihin sen on ohjannut Miko Jaakola.

 

Kuvassa on  etummaisena mies stumassa keltaisessa urheilupuserossa ja takana oikealla naiset puanisessa ja sinisessä puserossa.  Vasemmalla on mies ja nainen istumassa mustassa ja ruskeassa pusakassa.

Kuva: Niklas Malinen

 

Koko setti alkaa sillä, että on porukka, jotka siirtyvät kosmokseen tarvoitteenaan löytää uusi koti, koska maapallolla tilanne on muuttunut ihan mahdottomaksi. Aluksi minua hiukan arvelutti, että tykkäänkö, koska kaikki avaruusjutut ja tulevaisuuteen sijoittuvat eivät ole olleet ihan kärkisijoilla omalla miellyttävyyslistalla. Vaan olipa ihana "erehtyä". Meininki oli sitä luokkaa, että naurettiin vedet silmissä.

Heillä on sydän paikallaan, ovat hyvien puolella....

Seppo Merviä on topakka aluksen kapteeni, joskin hänet nähdään toisessakin roolissa. Miehistö koostuu tiedeupseerista, navigaattorista ja mekaanikosta. Näissä rooleissa nähdään Eeva Hautala, Ella Mustajärvi ja Mirka Mylläri. Jos on heilläkin muita rooleja, mm. Annu, Nannu ja Nunna.

 

Kuvassa on keltahiuksinen nainen vilkkaasti elehtimässä valkoisessa puserossa. Taustalla istuu kaksi naista valkoisissa puseroissa.

Kuva: Niklas Malinen

 

Koska matka on pitkä, aluksella on ajankuluksi viihdettä. Seremoniamestarina on Huikka Alakuikka, jonka roolin niin suvereenisti taitaa Kalle Kurikkala.

 

Kuvassa on mies kultaisessa puvussa kädet levitettyinä sivuille. Tausta on sininen.

 

Saimme koko illan shown ja improt olivat ihan parasta, koska siten saa nähdä, mihin kaikkeen näyttelijät pystyvät. Miten mahtavaa oli vain istua paikoillaan ja nauttia siitä, mitä oli tarjolla. Saada ihmetellä ihastuksissaan, että mitä sieltä tulee ja nauraa tulokselle!

 

Kuvassa on bändi ja vasemmalla on kitaristi istumassa, vieressä rumpali ja oikealla basisti seisomassa. Kuvan sävy on tumma.

Kuva: Nilkas Malinen

 

Mukana menossa on live-bändi ja olin ihan kysymysmerkkinä, miten kolmihenkinen bändi osaa soittaa laulajalle, joka keksii biisin lavalla!? Ihan huikean siistiä! Bändissä soittavat Harri Heininen, Jonas Mäki ja Wiljami Sallinen.

Toksisen Kabareen biisit on säveltänyt Henri Lyysaari, mutta sovittanut Kotkan teatterin uusi kapellimestari Jouni Bäcktsröm.

Äänisuunnittelusta vastaa Kaj Gynther. Miten se ensimmäinen tekoälyn ääni kuullosti ihan Sauli Niinistöltä!? Pukusuunnittelu on Anne Hannulan. Aika joustavaa.

Kylläpä oli taas niin kiva kokemus, että tarttis varmaan ottaa uusiksi, koska kaikki improthan ovat aina erilaisia.