Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.04.2020

Toisen tuntemattoman esitykset Turussa siirtyvät syksyyn - huhtikuussa suora verkkolähetys

Satu Rasilan dramatisoiman ja ohjaaman Toinen tuntematon esityksen ensi-ilta ja näytökset Turun Kaupunginteatterissa siirtyvät syksyyn. Näytelmä kertoo kotirintaman naisista. Kutsuvierasensi-ilta järjestetään 30.9.  ja loput yhdeksän esitystä 3.10.-16.12. välillä.

Kuvassa on vastaava kuva kuin Tuntemattoman sotilaan kannessa, mutta väsinä on vaalean sininen. Sotilaan hahmo on valkoinen.

Kuva: Turun kaupunginteatteri

 

Näytelmä streamataan yleisölle sen alkuperäisenä ensi-iltapäivänä, torstaina 23.4. klo 19 alkaen. Kyseessä on esityksen lyhennetty versio, joka nähdään myös kesällä Pentinkulman päivillä. Katseluoikeuden livelähetykseen voi ostaa ilmoittautumalla yleisöksi Lyyti-järjestelmän kautta.

Toinen tuntematon nostaa esiin kotirintaman naisia

Toinen tuntematon on esiinmarssi niiltä naisilta, jotka lähettivät sotaan rakkaansa, miehensä ja poikansa. Näytelmä perustuu samannimiseen vuonna 2017 ilmestyneeseen novellikokoelmaan, jossa suomalaiset kirjailijat kertoivat tarinoita Väinö Linnan romaanin naishenkilöiden silmin nähtynä.

Dramatisoinnin on tehnyt kirjasta poimittujen novellien pohjalta Satu Rasila, joka myös ohjaa esityksen. Naisten tarinoita kotirintamalta tulkitsevat näyttelijät Kirsi Tarvainen ja Pihla Maalismaa. Toinen tuntematon -näytelmä on osa kirjallisuustapahtuma Pentinkulman päivien kesän 2020 ohjelmistoa, jossa se nähdään Väinö Linnan 100-vuotisjuhlanäytöksenä. Sen tuottavat yhteistyössä Turun Kaupunginteatteri, Väinö Linnan seura ja Pentinkulman päivät.

Livelähetys: 23.4. klo 19, katseluoikeuden hankkineet saavat linkit 1 h etukäteen
Katseluoikeus: 11,90 €
Hanki katseluoikeus: www.lyyti.in/ToinenTuntematon    

Ensi-ilta 30.9.2020 Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämöllä