Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.01.2024

Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija Göteborgin ja Rotterdamin elokuvafestivaaleille

Myrskyluodon Maija -elokuva on valittu Götebörgin ja Rotterdamin elokuvafestivaalien ohjelmistoon. Solar Filmsin tuottama ja Tiina Lymin ohjaama elokuva nähdään maailmanensi-illassa Rotterdamin festivaalilla osana Limelight-ohjelmistoa, jossa esitellään muun muuassa ennakkonäytöksinä odotettuja yleisön suosikkeja ja palkittuja elokuvia.

 

Kuvassa on kaksi naista selin pitkissä hameissa, mies lähtee rekeä työntäen kohti jäistä merta. Maassa on lunta.

Kuva: Antti Rastivo/Solar Films

 

Myrskyluodon Maija esitetään festivaalilla kolmesti ja sen esityspäivät ovat perjantai 26.1., lauantai 27.1. ja perjantai 2.2.2024. Rotterdamin elokuvafestivaalia pidetään kansainvälisesti erittäin arvostettuna. Festivaali järjestetään 25.1.–4.2.2024. Elokuva esitetään festivaalilla sen englanninkielisellä nimellä Stormskerry Maja.

https://iffr.com/en/iffr/2024/films/stormskerry-maja

Myrskyluodon Maija on valittu myös Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Niin ikään kansainvälistä arvostusta nauttiva festivaali järjestetään 26.1.–4.2.2024. Elokuva esitetään festivaalilla sekä torstaina 1.2. että perjantaina 2.2. osana Nordic Light -ohjelmistoa. Kyseessä on samalla elokuvan Ruotsin ensi-ilta. Ruotsin kaupallinen ensi-ilta on ensi keväänä ja siitä tiedotetaan erikseen. Elokuva esitetään sen ruotsinkielisellä nimellä Stormskärs Maja.

https://goteborgfilmfestival.se/en/

Tiina Lymi on vieraana molemmilla festivaaleilla ja elokuvan kuvannut Rauno Ronkainen matkustaa hänen kanssaan Rotterdamiin.

 

Kuvassa on Amanda Jansson kävelemässä ruohikkoisella pellolla kiulu kädessään. Taustalla on lehmisavua ja puuaitaa sekä puinen tuulimylly. Oikealla on vaalean ruskea lehmä.

Kuva: Antti Rastivo/Solar Films

 

Elokuvasta

Tiina Lymin käsikirjoittama ja ohjaama upea historiallinen elokuva kertoo Maijan elämäntarinan suurten peruskysymysten äärellä. Ensi-iltaan elokuva tulee 19.1.2024.

Myrskyluodon Maijan päärooleissa Maijana ja Jannena nähdään Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus näyttelevät Maijan vanhempien roolit. Maijan sisarta näyttelee Amanda Kilpeläinen Arvidsson. Brittiläisten upseerien roolit näyttelevät Desmond Eastwood ja Tony Doyle. Elokuvassa on mukana useita ahvenanmaalaisia aikuis- ja lapsinäyttelijöitä Maijan ja Jannen lapsina sekä Maijan veljinä.

Solar Filmsin tuottama elokuva on mittava kotimainen suurtuotanto. Sitä voidaan pitää yhtenä 2010-2020-lukujen suurimmista kotimaisista tuotannoista ja se tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Elokuvan tuottavat Jukka Helle, Hanna Virolainen ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva kuvataan ruotsiksi ja ensi-iltaan se tulee vuonna 2024. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana.

Elokuvasta

Ohjaus
Tiina Lymi

Tuottajat
Jukka Helle, Hanna Virolainen ja Markus Selin

Executive producer
Gustav Oldén

Käsikirjoitus
Tiina Lymi

Pääroolit
Amanda Jansson – Maja
Linus Troedsson – Janne

Sivuroolit
Jonna Järnefelt – Majan äiti
Tobias Zilliacus – Majan isä
Amanda Kilpeläinen Arvidsson – Anna, Majan sisko
Desmond Eastwood – Wilson, brittiläinen upseeri
Tony Doyle – Harris, brittiläinen upseeri

Vendla Källroos – Maria, 8-vuotias
Felicia Alm – Maria, 14-vuotias
Ylva Hagmark-Cooper – Maria, 16-vuotias
Valter Jansson – August, 5-vuotias
André Boström – August, 11-vuotias
Beppe Lantz – August, 14-vuotias
Alvar Holmström – Mikael, 6-vuotias
Alvin Johansson – Mikael, 10-vuotias
Edvin Hujanen – Hindrik, 3-vuotias
Otto Holmström – Hindrik, 7-vuotias

Tuotantoyhtiö
Solar Films

Levitysyhtiö
Nordisk Film