Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.10.2020

Teräsleidit ehdolla Euroopan elokuva-akatemian parhaan eurooppalaisen komedian palkintoon

Pamela Tolan ohjaama ja yhdessä Aleksi Bardyn kanssa käsikirjoittama Teräsleidit on yksi kolmesta ehdokkaasta parhaan eurooppalaisen komediaelokuvan palkintoon.

 

Kuvassa ovat Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta sinivalaistussa diskossa valolasit päässään.

Leena Uotila (vas.) ja Saara Pakkasvirta. Kuva: Sami Kuokkanen/Helsinki-filmi 2019

 

Teräsleidit sai Suomessa ensi-iltansa 3.1.2020 ja se on vuoden katsotuin kotimainen elokuva lähes 250 000 katsojalla. Elokuvan pääosissa nähdään Seela Sella, Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta virkavaltaa pakenevina sisaruksina.

"EFAn komediakategoriassa ei ole koskaan ollut suomalaista edes ehdolla, ja ruotsalaiset ovat jo voittaneet kolme kertaa. Maaotteluhengessä tähän kisaan lähdetään", kertoo elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä. Elokuva on Pamela Tolan toinen pitkä fiktioelokuva ohjaajana. Sen ovat tuottaneet Aleksi Bardy, Dome Karukoski ja Sirkka Rautiainen Helsinki-filmille.

Ehdokasvalinnoista päätti raati, johon kuuluvat Euroopan elokuva-akatemian hallituksen jäsenet Katriel Schory (Israel) ja Angela Bosch Ríus (Espanja), ohjaaja-käsikirjoittaja Paddy Breathnach (Irlanti), festivaalivalitsija Markus Duffner (Saksa/Italia) and levittäjä-festivaalivalitsija Selma Mehadzic (Kroatia). Voittajasta pääsee äänestämään EFAn jäsenistö, johon kuuluu yli 3800 alan ammattilaista.

European Film Awards -gaala järjestetään 33. kertaa 12.12.2020.