Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.01.2022

Teppo Airaksisen Supercool-toimintakomedia elokuvateattereihin Yhdysvalloissa

Teppo Airaksisen ohjaama toimintakomedia Supercool saa ensi-iltansa Yhdysvaltojen elokuvateattereissa sekä digialustoilla 11.2.2022.  Elokuvan tuottaja Olli Haikka on myös käsikirjoittanut Supercoolin yhdessä Ali Moussavin kanssa. Globaaleille markkinoille suunnattu Supercool on Yellow Film & TV:n tuottama.

Kuvassa on nuorisoa keskellä salia katsomassa ylöspäin.  Keskellä ovat pääosan esittäjät vasemmalla Miles J. Harvey ja Jake Short.

Tanssikohtaus, jossa keskellä Miles J. Harvey ja  Jake Short. Kuva: Dan Anderson/Yellow Film & Tv

 

– Tarinankertojina haluamme että mahdollisimman moni näkee elokuvamme, Haikka toteaa.
– Siksi Supercoolin työryhmä on äärimmäisen iloinen siitä että elokuva saadaan teattereihin Yhdysvalloissa.

Suomessa Supercoolin ensi-ilta on myös näillä näkymin perjantai 11.2.2022. Teinikomedian Suomen ja Pohjoismaiden levityksestä vastaa SF Studios. Elokuvan levittää Yhdysvalloissa Vertical Entertainment.

Supercoolissa päähänpotkittu high school -nörtti Neil (Short) toivoisi olevansa tarpeeksi cool deittaillakseen pitkäaikaista ihastustaan Summeria (Davenport). Kun kohtaaminen Summerin kanssa päättyy supernolosti, esittää Neil toiveen – ja herää seuraavana aamuna todellisuuteen, joka on taianomaisesti kuin suoraan piirtämistään sarjakuvista. Sisarensa Jaclynin (A’zion) kannustamana, yhdessä bestiksensä Gilbertin (Harvey) ja naapurinsa Jimmyn (Wayans Jr.) kanssa uudestisyntynyt Neil syöksyy eeppiseen yöhön, jossa hänellä on vihdoin mahdollisuus olla supercool.

 

 

Suomalais-amerikkalaisena yhteistuotantona tehdyn toiminnallisen high school -komedian Supercoolin pääosia näyttelevät Jake Short (This Is The Year, 2020) ja Miles J. Harvey (The Babysitter, 2017). Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Damon Wayans Jr. (Valekytät, 2014, ja tv-sarja Kolme miestä ja tyttö, 2011), Madison Davenport (minisarja Sharp Objects, 2018), Odessa A’zion (tv-sarja Grand Army, 2020) ja stand-up koomikkonakin tunnettu Iliza Shlesinger (Spenser Confidential, 2020, Pieces of a Woman, 2020).