Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.09.2022

Teemu Mäki valittiin eurooppalaisen taiteilijajärjestön johtoon

Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki valittiin eurooppalaisten taiteilijajärjestöjen kattojärjestön IAA Europen puheenjohtajaksi. International Association of Art Europe on kattojärjestö, johon kuuluu noin 40 valtakunnallisella tasolla kuvataiteilijoita edustavaa jäsenyhdistystä Euroopassa.

Kuvassa on Teemu Mäki, joka katsoo sivuun lasin läpi.  Lasista heijastuvat hänen kasvonsa.

Kuva: Laura Oja

 

”IAA Europen kautta Suomen Taiteilijaseura tekee yhteistyötä muiden vastaavien kuvataiteilijajärjestöjen kanssa Euroopassa. Järjestöillä on paljon opittavaa toisiltaan siinä, miten taiteen roolia yhteiskunnassa voidaan vahvistaa ja taiteilijoiden oikeuksia parantaa. Yhteistyötä vaaditaan myös, jotta valtiot, kunnat ja kansalaiset nykyistä paremmin ymmärtäisivät esimerkiksi taiteen suuret ja myönteiset vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin — ja sen miten elintärkeää demokratialle ja avoimelle yhteiskunnalle vapaa ja kriittinen taide on”, Mäki sanoo.

IAA Europe on yksi kansainvälisen taiteilijayhdistyksen International Association of Artin viidestä jäsenyhteisöstä. Yhdistyksen tavoitteena on syventää taiteilijoiden kansainvälistä yhteistyötä sekä parantaa taiteilijoiden taloudellista ja sosiaalista asemaa.

IAA Europen vuosikokous järjestettiin tänä vuonna Helsingissä perjantaina 23. syyskuuta.

Teemu Mäki on toiminut Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen. Teemu Mäki (s. 1967 Lapualla) on taiteilija, kirjailija, teatteriohjaaja ja tutkija. Hän on väitellyt kuvataiteen tohtoriksi Kuvataideakatemiasta 2005. Mäki työskentelee vapaana taiteilijana.