Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.04.2020

Teatterin Jurkan syksyssä Matleena Kuusniemi tekee paluun ja kuullaan Emmi Jurkan naurua

Jurkassa otetaan hiljainen kevät takaisin korkojen kanssa. Esityksiä on kaudella peräti kuusi. Syksyn pääteos on Jurkan oma tuotanto, Pasi Lampelan dramatisoima ja ohjaama, Suomen kantaesitys Lady Chatterleyn rakastaja. Connie Chatterleyn roolissa paluun teatterin lavalle tekee Matleena Kuusniemi ja huumaavan Mellorsin roolissa nähdään Jari Virman. Ohjaaja Lampelan mukaan tiedossa on vuosisadan rakkaustarina, erotiikkaa unohtamatta.

Kuvassa ovat Jari Virman ja Matleena Kuusniemi rooliasuissa.  Virmanilla on ruskea metsästyspaita päälla ja Kuusniemellä ruskea lierihattu, jossa on sulkia.

Jari Virman ja Matleena Kuusniemi Lady Chatterleyn rakastajassa. Kuva: Teatteri Jurkka

 

Elokuussa kunnioitetaan Maria Jotunin elämäntyötä, sillä tämän vahvan yhteiskunta-vaikuttajan syntymästä tulee kuluneeksi 140 vuotta. Marian sydän-esityksen myötä juhlii myös esityksen käsikirjoittaja, Kirsti Valve,jonka 25v.- taiteilijajuhla osuu tälle vuodelle.

Matti Ristinen ja Seppo Halttunen lähtevät ryyppyreissulle miettimään nyky-sodankäynnin kiemuroita. Alkuperäisteos, Aleksis Kiven Olviretki saa sellaisen käsittelyn, että oksat pois! Näin hullun-hauskasti ei ole tätä vakavaa aihetta koskaan ruodittu. Ajatuksia herättävä, hillitön Olviretki.Nyt.on nähtävä, sitä ei voi selittää.

Syksyllä Jurkkaan palaavat Raisa Omaheimo ja Elina Kilkku, joiden Häiriö-teos vuonna 2018 oli loppuunmyyty jo ennen ensi-iltaansa. Tällä kertaa kaksikon teoksen Kapitalismi-tarinoita pääomasta tulkitsevat Jenni Kitti ja Henna Tanskanen.

Lokakuun lopun Halloween- tunnelman täydellistää kultti-elokuva Screamia kunnioittava Scream-The Love Story. Aleksi Holkko nähtiin Jurkassa viimeksi Marcel Proustin jättiteokseen perustuneessa esityksessä Kadonnutta aikaa etsimässä , osa 3. Scream-The Love Storyssa Aleksin parina lavalla on teoksen käsikirjoittaja Markku Haussila. Camp ja corny kuvaavat tätä crazy-kauhua parhaiten.

Vuoden päätteeksi valloittava Emmi Jurkka viettää iltaa kanssamme jo kahdeksannen kerran! Kukaan muu kuin Erkki Saarela ei pystyisi esittämään tätä teatterihistorian suurimpiin legendoihin kuulunutta diivaa näin tunnistettavasti. On kuin Emmin henki laskeutuisi Saarelaan esitysiltana. Ilta Emmin kanssa on muodostunut monelle jokavuotiseksi traditioksi - ja hyvästä syystä!