Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.06.2019

Teatteri Jurkan toiminnanjohtajaksi Pia Liski

Klassikkotulkintoihin keskittyvän Teatteri Jurkan uutena toiminnanjohtajana aloittaa tanssitaiteen maisteri Pia Liski. Uusi toiminnanjohtaja tuo 56-paikkaiseen intiimiin teatteriin terävän yhdistelmän taiteellista, tuotannollista ja johtamiskokemusta. Jurkan ytimessä on jatkossakin monipuolinen ohjelmisto, klassikot ja vahva näyttelijäntyö.

Elokuun alussa Jurkassa ohjat käsiin ottava Liski on tanssiryhmä Gruppen Fyran perustajajäsen. Liski on toiminut ryhmässä paitsi tanssijana, koreografina ja taiteellisena suunnittelijana, myös laajasti hallinnollisissa tehtävissä niin produktioiden vastaavana tuottajana kuin rahoituksesta, kehityshankkeista, markkinoinnista ja yritysyhteistyöstä vastaavana jäsenenä.

Nurmijärven Tanssiopiston apulaisrehtorina ja johtoryhmän jäsenenä Liski toimi 16 vuoden ajan (2001–2017). Opiston toiminnan suunnittelu, laajojen produktioiden johtaminen ja opetustyön kautta syntynyt pedagoginen osaaminen antavat erinomaiset valmiudet johtaa ja kehittää edelleen Jurkan toimintaa.

Teatteri Jurkan uutena toiminnanjohtajana aloittaa tanssitaiteen maisteri Pia Liski
Pia Liski kuvassa keskellä. Kuva: Pia Liski

Jurkan ohjelmistossa klassikot saavat modernit tulkinnat niin omina tuotantoina, yhteistuotantoina kuin vierailuesityksinä.

  • Monipuolinen ohjelmisto, klassikkoteosten uudelleentulkinnat ja vahva näyttelijäntyö tulevat olemaan jatkossakin Teatteri Jurkan esitystoiminnan kulmakiviä. Toiminnanjohtajana tehtäväni on luoda taiteelliselle työlle mahdollisimman hyvät taloudelliset puitteet sekä tukea taiteellista johtajaa ja työryhmiä luovissa prosesseissa. Yleisötyön ja kiertuetoiminnan lisääminen, uusien rahoitusmallien etsiminen, erilaiset hankkeet ja yritysyhteistyön kehittäminen ovat tulevaisuuden tavoitteita teatterin glamourilla höystettynä, Liski maalailee.

Jurkka tarjoilee vuosittain kymmenisen klassikkoa intiimien teatterielämysten ystäville ja produktioiden toteutukseen osallistuu vuosittain n. 40 erilaista taiteilijaa ja tuotannollista osaajaa.

  • Vaikka olemme Suomen pienin ammattiteatteri, ohjelmistomme on todella runsas ja monivivahteinen. Olen todella iloinen, että Pia tulee pyörittämään tätä hauskaa, mutta eittämättä välillä myös haastavaa palapeliä, iloitsee Liskin aisaparina toimiva taiteellinen johtaja Tuomo Rämö.