Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.09.2019

Tarhapäivä-elokuva on jatkoa Petteri Summasen tähdittämälle yösyötölle - katso traileri

Katso täältä Tarhapäivän traileri. Yösyötöstä selvinneenä Pasasen yksinhuoltajan elämä sujuu jo mallikkaasti. Tosin elämä on yhtä mullistusten virtaa. Hoidettavia lapsia on nyt kaksi, joista toinen on tyttö, jolla on tyttöjen jutut, vaatteet, letit, harrastukset ja mielipiteet. Tämä elokuva kertoo siitä, mitä lapsiarki on nyt.

 

Kuvassa on perhe, jossa vasemmalla on Enni eli Marja Salo ja hänellä on vaaleampunaiset sydämen muotoiset aurinkolasit.  Pöydän ääressä ovat lapset Terttu, Ellen Heder ja Paavo, Olavi von Bagh Antti Pasanen, Petteri Summanen.  Perhe on ulkoilmaravintolassa ja pöydässä on appelsiiinimehua, lapsilla Coca Colaa ja Antilla olut sekä kaikilla jotakin ruokaa.

Enni (Marja Salo), Terttu (Ellen Herler), Paavo (Olavi von Bagh) ja Antti Pasanen (Petteri Summanen). Credit: Solar Films

 

Solar Filmsin tuottama elokuva Tarhapäivä perustuu Eve Hietamiehen samannimiseen suosikkiromaaniin. Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi ja ensi-iltaan se tulee 15.11.2019. Elokuva on jatkoa Petteri Summasen tähdittämälle, jättisuositulle Yösyöttö-elokuvalle, joka sai elokuvateattereissa yli 200 000 katsojaa ja voitti parhaan elokuvan palkinnon ”Best Nordic Feature 2017” Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa.

 

 

Ensi-iltaan Tarhapäivä tulee 15.11.2019 ja se kuvattiin kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla, minkä lisäksi yksi jakso kuvattiin Espanjan Fuengirolassa viime marraskuussa.

Elokuvan pääroolissa nähdään itseoikeutetusti Petteri Summanen. Tarhapäivän muissa merkittävissä rooleissa nähdään lapsinäyttelijät Olavi von Bagh ja Ellen Herler sekä Marja Salo, Marjaana Maijala, Juha Muje, Santeri Helinheimo Mäntylä, Niko Saarela, Marja Packalén, Ria Kataja ja Kimmo Taavila. Elokuvan ohjaa Tiina Lymi ja sen ovat käsikirjoittaneet Anna Viitala ja Tiina Lymi.

Elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.