Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.11.2023

Tanssielokuvien sarja valtaa Kulttuurikeskus Caisan valkokankaan marraskuussa Helsingissä - kolme näytöstä ja 25 elokuvaa

Helsingissä saadaan nauttia tanssielokuvista, kun Caisan valkokangas tanssii -sarja tuo esiin kotimaisten ja Suomessa vaikuttavien taiteilijoiden teoksia. Elokuvia esitetään kolmena iltana 15.–29.11. välisenä aikana.

Kuvassa on  on tanssija hyppäämässä sängyn päällä roosan värisessä huoneessa ja taustalla näkyy toista huonetta. Tanssijalla on vaalean sininen tyllihame ja vaalea pusero.

Kuva elokuvasta Let There Be Tea. Ohjaus ja kuva: Cartin Kaitaro

 

Kolmen näytöksen sarjassa nähdään kaikkiaan 25 lyhyttä tanssielokuvaa eli yhteensä neljä tuntia elokuvaa. Kolme elokuvista saa sarjassa ensi-iltansa. Valkokankaalla nähdään niin tanssivia ammattitaiteilijoita, amatöörejä kuin vahanukkejakin. Elokuvat käsittelevät moninaisuutta eri näkökulmista, ja niiden teemat liikkuvat muun muassa queer-identiteetin, fyysisten rajoitteiden ja tasa-arvon välillä.

Elokuvanäytökset järjestetään kulttuurikeskus Caisassa keskiviikkoisin 15.11., 22.11. ja 29.11. klo 18. Sarjan jokainen näytös sisältää myös yleisökeskustelun paikalla olevien taiteilijoiden kanssa.

Sarjan avausnäytöksessä, 9 kuvaa näkymisestä (15.11.), käsitellään erityisesti päähenkilöiden identiteettipohdintoja ja näkyväksi tulemista. Sarjan toinen näytös, Kontaktissa (22.11.), koostuu elokuvista, jotka kurkottavat yhteyteen joko itsen, toisen tai ympäristön kanssa. Sarjan kolmannessa Voimaa ja vapautta -näytöksessä (29.11.) vapaudutaan ja vahvistutaan tanssin, luonnon ja mielikuvituksen voimin.

Elokuvasarjan järjestää Kahvia ja liikkuvaa kuvaa -yhteisö, epävirallinen tanssielokuvan tekijöistä koostuva ryhmä, jonka koollekutsujana toimii Loikka-tanssielokuvafestivaalin entinen taiteellinen johtaja Kati Kallio.

Tarve näytösten järjestämiseen on noussut vahvasti esiin yhteisön tapaamisissa. Sarjan elokuvat sopivat aiheidensa tai tekijöidensä puolesta Caisan edistämiin arvoihin moninaisesta Helsingistä. Kolmen näytöksen kokonaisuuden on Kallion kanssa suunnitellut tanssielokuvantekijä Vilma Tihilä. Caisan valkokangas tanssi -sarja on osa Caisan ohjelmistoa.

Elokuvat

15.11.2023

9 kuvaa näkymisestä, Nine piece on being seen
Neljä kuvaa näkymisestä, Hanna Lappalainen
Noora, Anna Kekkonen - Ensiesitys!
There's No Other, Vera Lapitskaya
Looking For Loïe, Tuulia Soininen
Untold Process, Beniamino Borghi
MIMOSA, Nella Matleena Savolainen
FAT MARGINS - A Meditation, A Provocation,  Alexandra Marina Sandbäck
A Portrait / Kauri Sorvari & Vilma Tihilä
Love Me, Fear Me / Veronica Solomon

22.11.2023

Kontaktissa, In contact
Alinan Aamu, Elli Isokoski
Tanssitunti, Sari Antikainen, Liisa Pentti
Where I Please, Heini Mäntylä ja Iiris Laakso
Shifting, Anna Nykyri
The Will to Change / Heidi Seppälä, Emmanuel Ndefo, Femi Adebayo, Olufela Omokeko ja Jalmari Nummilukki - Ensiesitys!
Sanaton iho / Emi Linnakoski
Let There Be Tea / Anna-Kaarina Jokinen, Catrin Kaitaro, Ines Kakkonen, Tinja Nerkko - Ensiesitys!
Käy rinnallain / Kati Kallio

29.11.2023

Voimaa ja vapautta, Strong & Free
Maisema loittonee suhteessa…,  Nadja Pärssinen, Alisa Javits
Hoitava, Salla Hämäläinen, Hanna Heino
Samassa veneessä, Mervi Junkkonen ja Mia Malviniemi
terveisin, Kyy, Matilda Aaltonen, Taru Aho ja Riikka Lakea
Gen Z -trilogia, Kati Kallio, Tanssiryhmä Ihanat
Kurkien kutsu, Vilma Tihilä