Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.10.2019

Tangoon tarvitaan kaksi

Syksyn pimeyteen on nyt aivan ihana esitys Anjalankosken teatterissa. Tangoon tarvitaan kaksi on Sari Niinikosken dramaattinen näytelmä, joka menee todella tunteisiin. Tangoa tanssitaan isolla porukalla ja sitä sakkia on ohjannut Markku Kekki.

Vilkkusilmä, naisten naurattaja ja hurmuri Joonatan Palmu, jota esittää Otto Pilli Anjalankosken teatterin näytelmässä Tangoon tarvitaan kaksi.

Tarina alkaa jo ennen sotia, kun kylälle saapuu Joonatan Palmu, varsinainen tangon taitaja (Otto Pilli). Vilkkusilmä, naisten naurattaja ja hurmuri ihan viimeiseen asti. Herra Palmu saa itseensä ihastumaan mm. sisarukset ja  siinähän sitä onkin sitten draamaa kerrakseen.

Minna Sipinen tekee upean roolin Siljana Anjalankosken teatterin näytelmässä Tangoon tarvitaan kaksi.

Silja haluaa näyttelijäksi ja muuttaa Helsinkiin. Minna Sipinen tekee upean roolin ja laulaa äänellä, mikä osuu niin suoraan sydämeen. Elli muuttaa Siljan luokse, sillä kotoa oli lähdettävä. Mari Byman onnistuu olemaan vakuuttava, sisko, joka rakastuneena on niin luottavainen.

Raijaliisa Laukkanen on Kopolaisen Anniina eli kärtty ja ilkeä äiti Anjalankosken näytelmässä  Tangoon tarvitaan kaksi.

Raijaliisa Laukkanen on ihan huikea Kopolaisen Anniina, tyttöjen niin kärtty äiti, että pois alta. Just niin räväkkä, että oli melkein hauska, jos ei olisi ollut niin ilkeä. Juu, kyllä oli roolissa luonnetta.

Tangoon tarvitaan kaksi on Anjalankosken teatterin musiikki- ja tanssinäytelmä, jota on ollut tekemässä iso porukka isolla sydämmellä.

Mutta - vaikka tarina oli hyvä ja koskettava, niin kyllä oli ne kaikki lukuisat biisit ja tanssitkin. Joka ikinen kappale kantoi tarinaa eteenpäin ja koskettivat. Laulut olivat kauniita ja niin kauniisti tulkittu, että nenäliinoja tarvitaan. Tanssikappaleet olivat kivoilla koreografeilla (Lotta Herranen) höystetty ja sitten bändi, wau, mikä meininki. Arto Karnaatun tanssiorkka loihti sellaiset sellaiset sävelet, että kelpasi kuunnella.

Tangoon tarvitaan kaksi on musiikkinäytelmä, jota on ollut tekemässä iso porukka ja jotka ovat siinä mukana kaikesta sydämestä niin, että se kyllä näkyy. Oli suoranainen nautinto olla näkemässä moista viihdykettä. Ehkä voisin uudestaankin tämän nähdä.

Kuvat: Marko Kekki