Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.05.2023

Tangomarkkinoiden finalistit on valittu

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Semifinaali järjestettiin tänään Vantaan kulttuuritalo Martinuksessa. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa kuultiin Livekarsinnasta itsensä jatkoon laulanutta kahtakymmentä solistia, joista Tangolaulukilpailun tuomaristo valitsi kymmenen parasta tangotaituria finaaliin. Uudet Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoella lauantaina 8. heinäkuuta.

 

Kuvassa ovat kaikki finalistit ryhmäkuvassa ja he vilkuttavat ja ilmehtivät.

Finalistit yhteiskuvassa. Kuva: Katja Tamminen

 

Tangomarkkinoiden Semifinaali järjestettiin 27.5. Vantaan kulttuuritalo Martinuksessa. Semifinaalissa kuultiin kaikkiaan kymmenen nais- ja kymmenen miessolistia, jotka olivat laulaneet itsensä jatkoon Tampereen Livekarsinnasta. Semifinaalissa solistit esittivät kukin yhden kappaleen Matti Paatelman yhtyeen säestämänä.

Tähän saakka Laulukilpailua valta on ollut puoliksi yleisöllä ja puoliksi tuomaristolla ja ammattiraadilla. Tänään valta siirtyi kokonaan tuomaristolle, jonka puheenjohtajana toimii tänä vuonna vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tämän vuoden tuomaristossa on mukana Marco Bjurström, Katri Ylander, Antti Ketonen ja vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola. Tuomaristo valitsi tänään Seinäjoen finaalissa lauantaina 8. heinäkuuta kuultavat kymmenen laulajaa. Katso finaalikymmenikkö alla olevasta listasta.

- On tämä karsinta sydäntä raastavaa, kun kilpailu on näin tasainen ja paikkoja on tarjolla vain viidelle jatkajalle molemmissa sarjoissa. Haluan välittää lämpimät kiitokset kaikille kisasta nyt pudonneille. Semifinaalissa nähtiin tunneskaalaa laidasta laitaan, ihanaa heittäytymistä ja upeita onnistumisia. Erot ovat pieniä ja tuomaristossakin oli ehkä odotetustikin pieniä näkemyseroja eri kilpailijoista, mutta kyllä me pääsimme lopulta sulassa sovussa mielestäni parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen jatkajien suhteen. Meillä on erittäin hyvät finalistit molemmissa sarjoissa. Finalisteille hurjat tsempit viimeisiin treeniviikkoihin ja valmistautumiseen kohti huipennusta ja finaalia Seinäjoen Tangomarkkinoilla, sanoo Marko Maunuksela.

Semifinaalia seurasi yleisö sekä paikan päällä että livestriimin kautta, juontajana toimi vuoden 2007 Tangokuningatar Jenna Bågeberg.

Lauantaina 8. heinäkuuta järjestettävän Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaalin juontaa jo viime vuodelta tuttu kaksikko: seinäjokelaiset Susanna Laine ja HP Parviainen, jotka ovat tunteneet toisensa jo ala-asteikäisistä saakka. Laulukilpailun musiikista vastaa edellisvuoden tapaan tv:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri. Sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun Finaali että perjantain Viihdekonsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä TapahtumaTV Eveosta kanavapaikalta 17 sekä verkosta osoitteesta eveo.fi.

Tangolaulukilpailuun osallistui tänä vuonna yli 250 laulajaa.

Suomen tunnetuimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään tulevana kesänä jo 37. kerran.

Laulukilpailun finalistit

Miehet
Kullervo Kauppi, Säkylä
Pasi Flodström, Harjavalta
Niilo Rantala, Tampere
Ville-Markus Vesterinen, Uusikaupunki
Jesse Laatikainen, Tampere

Naiset
Charlotta Saari, Lapua
Katja Karisukki, Ypäjä
Miia Laitinen, Rotterdam
Rosa Narmala, Raisio
Katja Felin, Järvenpää