Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.07.2022

Taneli Mustosen elokuva The Twin - Paha kaksonen yllätyshitiksi Latinalaisessa Amerikassa

Suomalaiselokuva The Twin - Paha kaksonen on noussut viiden tällä hetkellä suosituimman elokuvan joukkoon Meksikon elokuvateattereissa. Ohjaaja Taneli Mustosen (Bodom, Luokkakokous, Ella ja kaverit) kauhutrilleri sai ensi-iltansa Meksikossa perjantaina yli 700 valkokankaalla ja on kerännyt maassa tähän mennessä jo yli 110 tuhatta katsojaa.

Kuvassa on kauhistuneen näköinen Teresa Palmer pitelemässä takaa päin näkyvää lasta. Kuvan sävy on siniharmaa.

Teresa Palmer. Kuva: Heikki Leis/Don Films 2022

 

Myöhemmin heinäkuussa Mustosen suomalainen kauhuhitti on tulossa elokuvateattereihin vielä lukuisissa muissa maissa, kuten Koreassa, Italiassa, Kolumbiassa ja Brasiliassa.

The Twin - Paha kaksonen on kautta aikain kolmanneksi laajimman kansainvälisen elokuvateatterilevityksen saanut kotimainen elokuva. Suomen elokuvasäätiön tilastojen mukaan suomalaisista elokuvista vain kaksi Aki Kaurismäen elokuvaa on aiemmin saanut useammassa maassa kaupallisen elokuvateatterilevityksen. Suurin osa maailmalle myydyistä suomalaiselokuvista päätyy Suomen ulkopuolella levitykseen suoratoisto- ja vuokrauspalvelujen kautta.

”Pyrimme tällä elokuvalla alusta asti merkittävään kansainväliseen levitykseen”, kertoo elokuvan tuottaja Aleksi Hyvärinen. ”Tuntuu tietysti hienolta, että vuosien työ palkitaan näin, ja Suomesta ponnistava elokuva kiinnostaa yleisöjä ympäri maailmaa.”

The Twin - Paha kaksonen sai ensi-iltansa Suomessa huhtikuussa, ja se on edelleen nähtävissä valikoiduissa elokuvateattereissa. Englanninkielisen, Suomeen sijoittuvan elokuvan pääosassa loistaa Hollywood-tähti Teresa Palmer, joka tunnetaan päärooleistaan mm. menestyselokuvissa Lights Out, Berlin Syndrome ja Hackshaw Ridge sekä suursarjassa A Discovery of Witches.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen, joka on myös tuottanut elokuvan kaksikon yhteiselle Don Films -tuotantoyhtiölle. Yhtiön muita elokuvia ovat esimerkiksi katsojahitit Bodom ja Se mieletön remppa sekä syksyllä elokuvateatterit valloittava Taru Mäkelän joulukomedia Kulkuset Kulkuset. Elokuvan levittäjänä Suomessa toimii Nordisk Film, jonka lisäksi tuotantoa ovat rahoittaneet mm. Suomen elokuvasäätiö, MTV, Pohjoismainen elokuva- ja TV-rahasto sekä AMC Networksin alainen Shudder.

Synopsis
Jokaisen vanhemman pahin painajainen on vasta alkusoittoa Rachelin koettelemuksille, kun lapsensa auto-onnettomuudessa menettänyt perhe päättää muuttaa syrjäiseen Suomeen aloittaakseen elämänsä alusta. Pian muuton jälkeen Elliotin käytös saa yhä pimeämpiä ja synkempiä piirteitä. On kuin jokin olisi saanut Elliotista otteen, uskotellen olevansa hänen kuollut veljensä. Lopulta äidille valkenee, että Elliotin yöllinen vieras ei olekaan hänen kuollut veljensä — vaan jotain paljon pahempaa…

Elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa 6.4.2022.