Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.09.2019

Taneli Mäkelä on Arena-näyttämön Mies joka rakasti järjestystä

Arena-näyttämön syyskasi jatkuu lämminhenkisen draamakomedian Mies, joka rakasti järjestystä suomenkielisellä kantaesityksellä. ”Ruotsin mielensäpahoittajaksi” luonnehditun näytelmän tulkitsee tv-sarjoista ja teatterin lavoilta tuttu Taneli Mäkelä, ja häntä ohjaa saman roolin Svenska Teaternissa näytellyt Marcus Groth.

 

 

 

Kuvassa on Taneli Mäkelä keskellä kuvaa puoliksi selin. Taustalla on sinitaivasta ja alhaalla poutapilviä.  Mäkelällä on tiukka ilme ja päällään siniharmaa puku ja harmaat hiukset.  Kuva on puolivartalokuva. Oikealla  putoaa ruskea vaahteranlehti.

Kuva: Henrik Schütt, Nils Olsson

 

”Mies, joka rakasti järjestystä on tarina miehestä, joka on menettänyt aivan kaiken, mutta avaa lopulta sydämensä rakkaudelle. Ja kuten kaikki tiedämme, kaikista suurin on rakkaus”, sanoo ohjaaja Marcus Groth.

Leskeksi jääneen Olavin (Taneli Mäkelä) ainoaksi elämäntehtäväksi on muodostunut ylläpitää rivitaloyhtiössä pikkutarkkaa järjestystä ja vahtia, ettei kukaan käyttäydy pihalla sääntöjen vastaisesti. Naapuriin muuttava perhe ja perheen iranilaistaustainen äiti kuitenkin sekoittavat Olavin järjestäytyneen elämän, ja alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina takkuisesta kissasta, odottamattomasta ystävyydestä, rakkaudesta ja kunnollisten työkalujen tärkeydestä.

Mies, joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove, 2015) saa suomenkielisen kantaesityksensä 3. lokakuuta Arena-näyttämöllä. Näytelmä pohjautuu Fredrik Backmanin samannimiseen kirjaan (2012), ja tarina on tuttu myös Hannes Holmin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta elokuvasta (2015).  Marie Persson Hedeniuksen, Johan Rheborgin ja Emma Buchtin näyttämösovituksen (2015) on suomentanut Päivi Storgård.

Lavastuksen on suunnitellut Finnur Arnar, ja pukusuunnittelusta vastaavat Bjarni Thorsson ja Marcus Groth. Valosuunnittelija on Bjarni Thorsson ja äänisuunnittelija Frank Hall. Naamioinnin on suunnitellut Tuula Kuittinen.

Esitykset jatkuvat Arena-näyttämöllä 12. joulukuuta saakka. Esitys toteutetaan Helsingin Kaupunginteatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyönä ensin Helsingissä ja keväällä 2020 Turussa.

Mies joka rakasti järjestystä -ensi-ilta 3.10.2019 ja esitykset 12.12.2019 saakka Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)