Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.08.2019

Tampereen Teatterikesä keräsi lähes 90 000 kävijää

Pohjoismaiden suurin teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä kokosi viime viikolla arviolta lähes 90 000 kävijää. Luvussa ovat mukana kaikki festivaalin ohjelmistot ja tapahtumat. Teatterikesä järjestettiin maanantaista sunnuntaihin, 5.–11. elokuuta.

Kuvassa on kolme naista huoneessa.  Huoneessa on turkoosin harmaa lattia, vähn turkoosimpi seinä ja vasemmalla valkoisella ohuella verhottu ikkuna.  Kellertävät kaksoispuuovet oikealla ovat toisen oven kohdalta auki. Naisista vasemmalla on yksi lattialla kyljellään ja tekee jaloillaan v.kirjaimen.  Oven edessä on nainen murretun punainen jakku ja viininpunainen puolihame päällä imusoimassa lattiaa korkokengät jalassa.  Päässään hänellä on kukonpää.  Hänen oikealla puolellaan oven edellä rönottää nainen nojatuolissa ja hänellä on päällään kukkamekko ja vaaleat sukkahousut. Hän lukee kirjaa.

Medusan huone.  Kuva: Tampereen teatterikesä

 

– Saavutimme katsojatavoitteet erinomaisesti. Olemme todella iloisia, että teatterilla ja Teatterikesä-festivaalilla tuntuu edelleen olevan vahva asema kulttuuritarjonnan joukossa. Se pärjää hyvin maailmanluokan rock-konserteille ja lukuisille muille tapahtumille. Suuri kiitos kuulukin kaikille festivaalivieraille, yhteistyökumppaneille ja tukijoille, toteaa Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

Pääohjelmiston maksulliset esitykset houkuttelivat yhteensä 8 461 katsojaa. Ohjelmistossa nähtiin 37 näytöstä, joista loppuunmyytyjä oli 14, joukossa muun muassa Q-teatterin Medusan huone, Teatteri Jurkan Nora, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun N.E.G.R.O. sekä Tampereen yliopiston, Tampereen konservatorion ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteistuotanto Hair.

Eniten katsojia Pääohjelmistossa keräsi australialainen Hot Brown Honey, joka esiintyi Tampere-talon suuressa salissa kahdesti. Esityksen näki yhteensä 1 518 katsojaa. Seuraaville sijoille kapusivat Medusan huone 772 katsojalla sekä Milo Raun ohjaus La Reprise 770 katsojalla. Pääohjelmiston ilmainen katuteatteriesitys Stories in the City kokosi yleisöä kuuteen näytökseen arviolta 1 250 henkilöä.

Musiikkipitoinen Ohjelmateltta vietti tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan. Tampereen keskustorilla sijaitseva festivaalin maamerkki keräsi kaikkiaan 1 985 katsojaa. Ohjelmateltan esityksiä oli viikon aikana kaikkiaan kymmenen, näistä viisi oli loppuunmyyty.

Myös oheisohjelmistot kiinnostivat yleisöä

OFF Tampere -ohjelmistossa nähtiin tänä vuonna 46 esitystä. Mukana oli muun muassa useampi Pirkanmaan alueen kesäteatteri sekä Tampere Filharmonia ja Tampere-talo ilmaisella Sorsapuiston konsertillaan. Monipuolinen OFF-ohjelmisto keräsi yli 40 000 katsojaa.

Torstaina 8.8. Tampereen kadut ja puistot valtasi poikkitaiteellinen Tapahtumien Yö. Päivän aikana tilaisuuksia oli yhteensä yli 200, ja niissä vieraili arviolta lähes 31 00 kävijää.

Teatterikesä juhlisti myös 90-vuotiasta Grand Hotel Tammeria festivaaliviikon konserteilla. Lauantain juhlabrunssin esiintyjä Jorma Uotinen houkutti hotellin juhlasalin täyteen yleisöä.

Festivaaliviikon aikana järjestettiin myös avajaiset sekä alan seminaareja, kokoontumisia, keskustelutilaisuuksia ja näyttelyitä, joihin osallistui yli 6 000 kävijää.

Finland Festivals julkaisee loppuvuodesta kattavasti kotimaisten festivaalien tilastot ja kokonaiskävijämäärät – mukana ovat myös Teatterikesän tarkemmat kävijätilastot.

Tampereen Teatterikesä järjestetään seuraavan kerran 3.–9. elokuuta 2020.