Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.02.2020

Taiteilija Marinella Senatoren performanssi esitetään Serlachius-museoissa

Serlachius-museo Göstassa järjestetään sunnuntaina 8.3.2020 Onnea etsimässä – Italian nykytaidetta -näyttelyyn liittyvä teemapäivä, joka sisältää performanssitaidetta, yleisöopastuksen, luennon sekä italialaisen keittiön herkkuja ravintola Göstassa.

Kuvassa on etummaisena Marinella Senatore tanssimassa viininpunaisessa, hihattomassa puserossa. Taustalla on muita tanssijoita turkooseissa tanssiasuissa.

Kuva: Serlachius-museot

 

Maailmalla tunnettu italialainen taiteilija Marinella Senatore on suunnitellut performanssin, joka toteutetaan osana hänen ympäri maailmaa kiertävää Kertovan tanssin kouluaan. Koreografi Maria Fonzinon ohjaama performanssi rakentuu paikallisista lähtökohdista ja siinä esiintyvät paikalliset ihmiset. Performanssi taltioidaan.

Onnen etsiminen on punaisena lankana ryhmänäyttelyssä, joka esittelee neljätoista kiinnostavaa taiteilijaa tai taiteilijaryhmää Italiasta. Monille heistä luovuus ja energia ovat merkinneet vastavoimaa taloudelliselle ja poliittiselle kriisille, joka on koetellut Italiaa yli vuosikymmenen ajan. Näyttelyssä Italian nykytaiteen kirjo esittäytyy laajana ja raikkaana.

Näyttelyn taiteilijat ovat Yuri Ancarani, Silvia Camporesi, Loris Cecchini, Federica Di Carlo, Goldschmied & Chiari, Francesco Jodice, Marzia Migliora, Matteo Montani, Okkult Motion Picture (Alessandro Scali & Marco Calabrese), Federico Pietrella, Pietro Ruffo, Marinella Senatore, Federico Solmi ja ZimmerFrei.

Näyttelyn ovat kuratoineet Maria Stella Bottai, Lorella Scacco ja Pirjo Immonen.