Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.02.2023

Taidemaalariliiton ja Korutaideyhdistyksen teosmyyntitilaisuudet järjestetään jälleen maaliskuussa Kaapelitehtaalla

Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys järjestävät 11.–19.3.2023 vuotuiset teosvälitystapahtumansa Merikaapelihallissa ja Valssaamossa Kaapelitehtaalla. Esillä on teoksia yhteensä lähes 800 taiteilijalta. Yli 1500 teoksen valikoima pitää sisällään koko maalaustaiteen kirjon sekä monipuolisen kattauksen korutaidetta.

Kuvassa on vaalean harmaalla pohjalla kuusi hopeista korua.

Taidemaalariliiton teosmyynti 2022. Kuva: Pekka Parviainen

 

Teoksia esillä Kaapelitehtaalla ja verkkomyynnissä

Suomen suurin maalaustaiteen myyntitapahtuma Taidemaalariliiton Teosvälitys järjestetään verkossa ja Kaapelitehtaalla. Teosvälityksen valikoimassa on lähes 2500 teosta yli 700 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijalta. Teoksista osa on esillä Kaapelitehtaalla ja osa on verkkomyynnissä kahden kuukauden ajan.

Teosvälitys houkuttelee Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin vuosittain tuhansia taiteen ystäviä. Tapahtuman kävijämäärä on korkeimmillaan ollut noin 20 000 näyttelyvierasta. Viime vuosina Kaapelitehtaan näyttelyn ohelle on tullut kahden kuukauden mittainen verkkomyynti. Teoksia voi verkosta ostaa koko Suomen kattavalla kotiinkuljetuksella. Verkossa voi myös 28.2. asti tehdä Kaapelitehtaalle teosvarauksia. Päätöksen varatun teoksen hankkimisesta voi tehdä paikan päällä.

Kaapelitehtaan näyttely on erinomainen vierailukohde taidehankintoja suunnittelevalle. Esillä on kattava läpileikkaus suomalaisen maalaustaiteen nykyhetkestä. Teosvälityksen ripustuksen mittakaava on Suomessa ainutlaatuinen ja kansainvälisestikin laajuudeltaan harvinainen.

Merikaapelihallin 3148 neliömetrin näyttelytilassa on samanaikaisesti esillä noin 1400 teosta.

1970-luvulta lähtien vuosittain järjestetty Teosvälitys on toiminut alun perin Valtion taideteostoimikunnan ja muiden kokoelmien teoshankintatilaisuutena. Vuodesta 1987 lähtien tapahtuma on ollut kokoelmien lisäksi avoin myös yksityisasiakkaille. Tilaisuus on järjestetty Kaapelitehtaalla vuodesta 1990 alkaen.

https://teosvalitys.painters.fi/

 

Kuvassa on vaalean harmaalla pohjalla kuusi hopeista korua.

Sanna Nuutinen, Underwater. Kuva: Teemu Töyrylä

 

Korutaideyhdistyksen teosmyynti Valssaamossa

Korutaideyhdistyksen Teosmyynti tuo jälleen runsaan ja monipuolisen kattauksen korutaidetta Kaapelitehtaan Valssaamoon. Vuosittaisessa myyntinäyttelyssä on nähtävillä tuoreita teoksia niin uusilta, lahjakkailta korutaiteilijoilta kuin kansainvälistä tunnustustakin saaneilta alan uranuurtajilta.

Korutaiteen rikkaus on rajaton muotojen, materiaalien ja tekniikoiden kirjo. Korutaiteen monipuolisuus näyttäytyy myös sisältöjen ja erilaisten teosten tekemisen lähtökohtien kautta. Teoksia yhdistää pääasiallisesti suhde kehoon tai kehollisuuteen. Korutaide kuuluu itsenäisenä taidemuotonaan nykytaiteen kenttään. Mukana myyntinäyttelyssä on uniikkeja teoksia ja piensarjoja kaikkiaan 45 eri tekijältä. Ostaja saa teoksen heti mukaansa tarvitsematta odottaa näyttelyn loppumista.

Mukana näyttelyssä: Minna Arponen, Ami Avellán, Melitina Balabin, Laura Bruun, Gina Bulgamin-Salo,  Aino Favén, Tuija Hietanen, Elina Honkanen, Elli Hukka, Christine Jalio,  Jaana Junkkaala, Jussi Järvinen, Ritva Kara, Maria Kiialainen, Anu Kirkinen, Sirja Knaapi, H Kostiainen, Helena Lehtinen, Saija Lehtonen, Alexandra Lindqvist, Tytti Lindström, Eero Lintusaari,  Mia Maljojoki, Minna Markkanen, Eija Mustonen, Maria Nuutinen, Sanna Nuutinen, Yoriko Palo, Wiebke Pandikow, Kirsi Pölhö, Ari Pyörälä, Tiina Rajakallio, Anna Rikkinen, Natalia Ruth, Laura Saarivuori-Eskola, Annaleena Soini, Elias Sormanen, Theresa Storbacka, Tuija Suutarinen, Harri Syrjänen,  Marika Tiukkanen, Leena Tuomanen, Tarja Tuupanen, Eeva Väänänen ja Tatu Vuorio.