Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.02.2021

Taidekeskus Salmelan kesässä oma sävellyskonsertti ja Matti Salmisen mestarikurssi

Kuvataiteen legendoista Salmela esittelee rakastetun Reidar Särestöniemen (1925-1981) teoskokoelman. Kokoelma muodostuu Kirsi ja Keio Eerikäisen säätiön sekä useiden yksityiskokoelmien teoksista. Uudet teoskokoelmat näyttelyyn tuovat Marika Mäkelä, Rafael Wardi ja Mi Kuoppa. Näyttelyssä nähdään teoksia myös Nina Ternolta (1935-2003) ja Harri Leppäseltä (1952-2017).

Kuvassa on himmeästi näkyvä nuori tanssijatyttö vaaleassa tanssiasussa sivuttain.

Suvi Malek, Tanssimekossa. Kuva: Taidekeskus Salmela

 

Kesän nuori taiteilija on kuvataidekilpailussa 2020 yleisön suosikikseen äänestämä Suvi Malek. Teoskokoelmansa esittelevät kuvataidekilpailun 2020 voittaja Anna-Liisa Kankaanmäki sekä Kia Taegen, Elisa Marin, Markus Still, Kaisamaisa Erämies, Anni Jokitalo, Tilla Kekki, Inari Krohn, Johanna Lumme, Vilmalotta Olivia Schafhauser ja Kaisa-Tuulia Tuomi.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolle 1000-vuotinen valtakunta -näyttelykokonaisuus

Vuohijärven näyttelyn taiteilijat ovat Miina Äkkijyrkkä, Ilkka Juhani Takalo-Eskola ja Leonardo da Vilhu. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo Kouvolassa avautuu yleisölle jo toukokuussa ja on auki lauantaisin.

 

Kuvassa on Reidar Särestöniemen punaisia pystykuvioita vaalealla pohjalla metsämäisesti maalatussa taulussa.

Reidar Särestöniemi, Auringonlasku. Kuva: Taidekeskus Salmela

 

Kesän uutuutena Salmelan tilaama sävellyskonsertti

Kesän avaa 12.6. Saimaa Sinfonietta solistinaan legendaarinen basso Jaakko Ryhänen sekä sopraano Hannakaisa Nyrönen, kapellimestarina Elias Seppälä.  Avajaisjuhla järjestetään konsertin jälkeen.

Sävellyskonsertissa 1.7. kuullaan aarioita Salmelan oman kapellimestarin Arto Pajun säveltämästä Wiipuri -oopperasta, joka kantaesitetään Salmelassa kesällä 2022. Sinfoniaorkesterin solisteina esiintyvät Ville Rusanen, Mikael Konttinen ja Hanna Hoikkala. Klarinettikonserton solisteina ovat Kimmo ja Pauli Leppälä ja viulukonserton esittää Jesse Viinikangas.

Liisamaija Laaksonen viettää taiteilijajuhlaansa 3.7. Mäntyharjun kirkossa. Juhlassa esiintyvät Vesa-Matti Loiri, Katariina Kaitue ja Samuli Edelman. Säestäjänä toimii Matti Paatelma.

Juhannuspäivänä 26.6. puistonäyttämöllä svengataan Muskan ja orkesterin tahtiin. Heinäkuussa lauteille nousevat Pepe Willberg ja 12 miehen orkesteri (7.7.), Mamba (15.7.) ja J. Karjalainen (22.7.) Elokuvamusiikkikonsertissa esiintyvät Waltteri Torikka, Maria Ylipää ja Salmelan festivaaliorkesteri (24.-25.7.).

Hyvänmielen yhteislaulutilaisuus Kaikki laulaa Salmelassa on 31.7. laulattajina Arja Koriseva, Mikael Konttinen, Hanna Hoikkala ja Salmela House Band kapellimestarinaan Arto Paju.

 

Kuvassa on vihreä-musta pohjalla ruskealla raamitettu tauli, jossa on mustakuvioinen ruskehtavalla pohjalla.

Marika Mäkelä, Long day plant. Kuva: Taidekeskus Salmela

 

Matti Salmisen mestarikurssin konsertti 15.8.

Taidekeskus Salmelan ensimmäinen mestarikurssi laulajille Matti Salmisen johdolla järjestetään elokuussa. Opettajina Matti Salmisen lisäksi toimivat Juha Uusitalo ja Pekka Asikainen. Kurssille on kutsuttu 7 lahjakasta laulajaa ja kurssille on halukkaiden mahdollisuus hakeutua kuunteluoppilaaksi seuraamaan opetusta. Mestarikurssin oppilaat esiintyvät kurssin päätöskonsertissa Salmelan kulttuurikesän päätteeksi.

Puistonäyttämön laajennuksen myötä istumapaikkoja on 1300. Salmela on varautunut järjestämään tapahtumat turvavälein ja voimassa olevien määräysten mukaisesti