Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.11.2022

Suursuosikki Pieni merenneito ui takaisin suurelle näyttämölle syksyllä 2023

Pieni merenneito sai alun perin ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 29. elokuuta 2019. Huikean yleisömenestyksen ja ylistäviä arvioita keränneen musikaalin on ohjannut Samuel Harjanne.

“Olen niin iloinen, että Pieni merenneito ui takaisin Helsingin Kaupunginteatteriin! Tämä tuotanto on kansainväliselläkin tasolla erityinen, ottaen huomioon harvojen taidelaitosten mahdollisuudet toteuttaa visuaalisesti näin yltäkylläinen fantasiamaailma. Tämä innostaa uusia sukupolvia teatteriin, sekä mahdollistaa kokonaisvaltaisen elämyksen kokemisen livenä uudelleen”, ohjaaja Samuel Harjanne sanoo.

 

Kuvassa on värikkäissä vaatteissa olevia merenalaisia eläviä esitteviä tanssijoita näyttämöllä.

Kuva: Robert Seger

 

Pieni merenneito tarjoaa upeaa visuaalisuutta ja maagisen kaunista musiikkia. Kyseessä on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jossa nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa.

”Jouduimme koronan vuoksi perumaan yli 30 loppuunmyytyä Pienen merenneidon esitystä keväältä 2020 ja vielä 50 lisäesitystä kaudelta 2020–2021. Halusimme ehdottomasti laittaa esityksen talteen, etsiä sille uuden ajankohdan ja tarjota yleisölle vielä kerran mahdollisuuden kokea tämä huikean korkeatasoinen ja huippulaadukas koko perheen teatterielämys. Odotan itsekin aivan innoissani, että pääsen vielä näkemään esityksen!”, teatterinjohtaja Kari Arffman iloitsee.

Näyttämöllä nähdään jälleen huikeaa lentoteknologiaa, nukkeja Star Wars -elokuvien tekijöiltä, Pirjo Liiri-Majavan suunnittelemia rokokoo-henkisiä pukuja, Peter Ahlqvistin upea lavastus, Toni Haarasen suunnittelemat videoprojisoinnit sekä Gunilla Olsson-Karlssonin vaativia ja näyttäviä koreografioita. Musikaalin näyttelijöiden roolitus julkaistaan 14. helmikuuta.

H. C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja rakastettuun Disney-animaatioon (1989) pohjautuvan koko perheen Disney-musikaalin Pieni merenneito (2008) on kirjoittanut Doug Wright, säveltänyt Alan Menken, sanoittanut Howard Ashman ja Glenn Slater.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä Disney-elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World, ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.