Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.09.2023

Suuri Ukraina-konsertti Helsingissä marraskuussa

Helsingin Kulttuuritalossa pidetään lauantaina 18. marraskuuta suuri viihdekonsertti, jossa esiintyy lähes kaksikymmentä Suomen ja muiden maiden huippuartistia. Tässä kansainvälisessä Laulu soi Ukrainan vapaudelle -gaalakonsertissa nousevat lavalle muiden muassa Janna, Tomi Metsäketo, Petrus Schroderus, Mikael Konttinen, Pentti ja Iina Hietanen, Elena sekä Riku Niemi Orchestra.

Kuvassa on Ekaterina Buzhanska Ukrainan lipun väreissä olevassa laajassa, ilmavassa mekossa. Kuva on otettu ulkona rakennuksen vieressä, jossa on portaat.

Ekaterina Buzhanska. Kuva: Visual Media

 

Konsertissa on mukana myös suuri joukko kansainvälisiä artisteja Ukrainasta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta, kuten Ukrainan tuki -kunniamerkeillä palkitut Katerina Buzhinska ja Mihailo Gritskan sekä Alex Kozar, Zhanna Bodnaruk, Anatoli Karpenko, Viron vuoden 2021 euroviisulaulaja Uku Suviste, saksofonisti Deniss Paškevičs, jazzlaulalaja Jolanta Gulbe-Paškeviča ja sopraano Jomante Šležaite.

Lavalla nähdään myös Ukrainasta Suomeen paenneista lapsista ja nuorista koostuva, tällä hetkellä Imatralla toimiva Saimaa Svitanok - lauluryhmä solistinaan 9-vuotias Melania Bekauri ja johtajanaan Elena Kettunen.

Konsertin järjestäjä, Musiikkisilta ry, ja sen yhteistyökumppanit lahjoittavat konserttiin vapaalippuja Suomeen sotaa paenneille ukrainalaisille. Samoin järjestäjä lahjoittaa osan lipputuloista Ukrainan hyväksi.

 

Kuvassa on Pertti Hietanen puolivartalokuvassa musta takki päällään. Taustalla on vinoruutuista ikkunaa.

Pentti Hietanen. Kuva: Visual Media

 

Musiikkisilta ry. on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on järjestänyt kansainvälisiä viihdekonsertteja yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Venäjän hyökkäyssodan jälkeen yhdistyksen toiminta on keskittynyt tukemaan Ukrainaa ja ukrainalaisia musiikkitoiminnan kautta. Viime vuonna Musiikkisilta järjesti Itämeri soi Ukrainalle -gaalakonsertin, johon se lahjoitti 400 vapaalippua ukrainalaisille pakolaisille. Samoin konsertin lipputuloja lahjoitettiin Ukrainan jälleenrakentamisen tueksi. Hyväntekeväisyyden lisäksi yhdistyksen puheenjohtaja Elena Kettunen ohjaa vapaaehtoisena Imatralla asuvien ukrainalaisten lasten ja aikuisten kuorotoimintaa.

– Kulttuuritalon marraskuinen konsertti on merkittävä solidaarinen viesti ukrainalaisille siitä, että he eivät ole yksin, vaan Suomessa ja Baltian maissa ollaan valmiita tukemaan ja pitämään heidän asiaansa yllä. Samalla konsertti tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden tutustua ukrainalaiseen musiikkiin, kulttuuriin ja artisteihin, toteaa Elena Kettunen

Konsertin toisen puoliskon ohjelmisto koostuu kokonaan ukrainalaisesta musiikista. Mukana ohjelmassa on myös kansainvälisiä estradimusiikin klassikoita, ja luvassa on eri maiden solistien yhteisnumeroja.

– Me kaikki esiintyjät, jotka esitimme ukrainalaisia lauluja Helsingin Kulttuuritalon lavalla viime vuoden konsertissa, saimme kokea vilpittömän yleisön tuen. Konsertti oli loistava menestys! Yleisö kiitti meitä esiintyjiä seisten ja raikuvien aplodien saattamana," kertoo viime vuonna järjestetyssä gaalakonsertissa esiintynyt Zhanna Bodnaruk, joka toimii Chubinskyn taideakatemian lauluosaston johtajana Kiovassa.

Konsertin liput maksavat alkaen 49,90 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Lippupisteessä.