Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.10.2021

Susinukke Kosolan ”Turkoosi vyöhyke” on Nihil Interitin vuoden 2021 runoteoskisan voittaja – vuoden runousteosta palkittiin Lahden kaupunginkirjasto

Turkulaisen Daniil Kozlovin eli Susinukke Kosolan Turkoosi vyöhyke. Tutkielma yksinäisyyden väriopista (Sammakko, 2021) on runoyhdistys Nihil Interitin valinta vuoden 2021 runoteokseksi.

Susinukke Kosolan ”Turkoosi vyöhyke” voitti Nihil Interitin vuoden 2021 runoteoskisan.

Susinukke Kosola. Kuva: Aleks Talvela  

Teosta on luonnehdittu teosarvioissa ”postmodernismikriittiseksi” ja sen voi nähdä edustavan myös tuoreempaa metamodernistista suuntausta suomalaisessa kirjallisuudessa.

Teosten valintaprosessista julkaistaan laaja tausta-artikkeli Tuli&Savu-lehden loppuvuoden numerossa 4/21. Runopalkintoja on jaettu vuodesta 2013 alkaen.

 
Vuoden runousteko myönnettiin Lahden kaupunginkirjaston runotietokannalle

Nihil Interitin runopalkintoraadissa vaikuttivat tänä vuonna Tuli&Savu -lehden toimittaja Atte Koskinen, runoilija Johanna Santala, runoilija Anja Erämaja ja tutkija/kriitikko Miikka Laihinen.

Vuoden runoustekona raati palkitsi Lahden kaupunginkirjaston pitkäikäisen Linkki maailman runouteen -käännösrunouden viitetietokannan.

Raati arvioi tietokannan olevan erityisesti tutkimuskäyttöön poikkeuksellisen rikkaan työkalun. Tietokantaa on alettu keräämään 1970-80-luvuilla ja sitä päivitetään yhä.