Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.02.2023

Susanna Pettersson Suomen Kulttuurirahaston toimitusjohtajaksi

Suomen Kulttuurirahaston hallitus on nimittänyt fil. tohtori, dosentti Susanna Petterssonin Kulttuurirahaston toimitusjohtajaksi 1.6.2023 alkaen. Nimityksen myötä säätiössä siirrytään työsuhteisesta yliasiamiehestä toimitusjohtajamalliin.

Kuvassa on Susanna Pettersson, josta on puolivartalokuva.  Hänellä on tumma jakku päällään ja tummansininen huivi punaisilla ruutukuvioilla kiedottuna kaulaan.  Taustalla on valkoista portaikkoa takaa päin.

Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen

 

Susanna Pettersson on työskennellyt vuodesta 2018 lähtien Ruotsin Nationalmuseumin pääjohtajana ja sitä ennen muun muassa Ateneumin taidemuseon johtajana, Suomen Lontoon instituutin johtajana, Alvar Aalto -säätiön ja Alvar Aalto -museon johtajana sekä eri tehtävissä Valtion taidemuseossa. Pettersson on väitellyt filosofian tohtoriksi taidehistoriasta Helsingin yliopistossa. Hän on museologian dosentti Jyväskylän yliopistossa ja lisäksi hänellä on laaja kokemus kansallisista ja kansainvälisistä luottamustehtävistä.

”Susanna Petterssonin vahva osaaminen ja monipuolinen kokemus taide- ja säätiökentältä sekä tieteentekijänä antavat erinomaiset valmiudet johtaa yhtä Suomen suurimmista säätiöistä sekä kehittää sen toimintaa ja vaikuttavuutta”, sanoo Kulttuurirahaston hallituksen puheenjohtaja Hanna Hiidenpalo.

”Suomen Kulttuurirahasto on aktiivinen tieteen ja taiteen tukija ja uuden ajattelun mahdollistaja. Rahaston rooli moniarvoisen yhteiskunnan rakentajana on erityisen tärkeä tässä ajassa. Olen todella iloinen siitä, että saan liittyä kulttuurirahastolaisten osaavaan ja sitoutuneeseen joukkoon”, Susanna Pettersson toteaa.

Kulttuurirahaston nykyinen yliasiamies, professori Antti Arjava jatkaa tehtävässään 31.5.2023 saakka ja jää sen jälkeen eläkkeelle.

Suomen Kulttuurirahasto on yksi Suomen suurimmista yksityisin varoin toimivista säätiöistä. Kulttuurirahaston omaisuus, joka koostuu yli 80 vuoden aikana saaduista lahjoituksista, jakautuu keskusrahaston ja maakuntarahastojen yleisrahastoihin sekä lähes 900 nimikkorahastoon. Säätiön pääoma on lähes 2 miljardia euroa.

Suomen Kulttuurirahasto tukee maamme kulttuurielämää apurahojen ja hankkeiden kautta vuosittain lähes 60 miljoonalla eurolla. Säätiössä työskentelee kokopäiväisesti 30 henkilöä, ja maakuntarahastojensa kautta se on edustettuna koko Suomessa.