Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.01.2023

Susanna Palin julkaisi soololevyn Varjot väistyy pois - sanoitukset Timo Koivusalo

Susanna Palin palaa juurilleen musiikin pariin, säveltämään ja laulamaan tehtyään pitkän elokuvauran apulaisohjaajana ja tuotantopäällikkönä. Hän julkaisi esikoislevynsä Varjot väistyy pois 11.1.2023.

 

Kunnianhimoisesti tuotetulla levyllä soittaa nimekkäiden studiomuusikoiden lisäksi 28-henkinen jousiorkesteri Budapest Art Orchestra sekä vierailevia eri instrumenttien huippuja kappaleiden soolo-osuuksissa. Levyn julkaisee Artista Filmi.

 

Kuvassa on Susanna Palin, jolla on valkoinen pusero päällään ja kuvan tausta on valkoinen.

Osa levyn kannesta. Kuva: Artista Filmi

 

Hyvin omakohtaisen levyn kappaleet ovat pääosin Susannan säveltämiä ja Timo Koivusalon sanoittamia. Levyllä on mukana ajankohtaisuutta henkiviä lauluja, kuten uusin single Valon voittavan nään, johon on vaikuttanut suuresti Ukrainan ja maailman tilanne. Levyn nimikappale Varjot väistyy pois on Susannan sanoin toivoa täynnä ja sen kantavia voimia ovat usko unelmiin ja tulevaan.

Levyllä on mukana myös henkilökohtaisia kappaleita, kuten Ensimmäinen kevät, joka on tehty pienen sukulaistytön ristiäisiin. Mukana on myös Susannaa vuosikymmenet seurannut kappale, Kaipaan laulua tuulen. Susannan ystävä Eija Lahtinen teki Susannan melodiaan tekstin, jossa on läsnä kaipaus luontoon ja huoli sen tilasta.

Susanna on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kasvatustieteiden maisteriksi Åbo Akademista ja hän haluaakin  työskennellä elokuvamaailman rinnalla myös alkuperäisellä alallaan musiikin parissa. Monipuolinen tausta ja Susannan rakkaus jazz-musiikkiin ovat kuultavissa kappaleella Lauantai toukokuun. Tähän kappaleeseen Timo Koivusalo rakensi mukaan Susannan käyttämät apusanat Saturday in May. Timo Koivusalon ja Joel Hallikaisen Syksyn sävel -kappale Elämä jatkuu vuodelta 1998 on saanut Susannan levyllä uuden kepeän bossanova-sovituksen. Tässä kappaleessa on isossa roolissa Susannan soinniltaan ihailema sopraanosaksofoni Heikki Pohton soittamana. Levyllä on myös käännösbiisi, Lisa Nilssonin Var är du min vän, nyt nimellä Tätä elämää sun kanssas saanut en.

Susanna on työskennellyt musiikinopettajana sekä laulusolistina, pianistina ja taustalaulajana tv-ohjelmissa sekä eri artistien levyillä. Hän on toiminut viime vuodet apulaisohjaajana kaikkiaan kuudessatoista kokopitkässä elokuvassa sekä yhdessä dokumentissa yhdessä puolisonsa Timo Koivusalon kanssa.

Elokuvamaailma on vaikuttanutkin Susannan musiikkiin. Hän on säveltänyt lauluja elokuviin: Nina Tapion ja Mikko Leppilammen esittämä laulu Jotain jää elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjossa oli ilmestymisvuonnaan 2005 Radio Suomen soitetuin kappale. Susanna on säveltänyt lauluja lisäksi elokuviin Kalteva torni, Risto Räppääjä ja liukas Lennart sekä yhden laulun viime syksyn uutuuteen Pelle Hermanni.

Finnvoxilla äänitetyllä levyllä soittavat alla listatut muusikot. Levyn on äänittänyt Risto Hemmi ja masteroinut Pauli Saastamoinen.

Tuotanto

Laulu - SUSANNA PALIN
Koskettimet  - MIKKO MÄKINEN
Rummut - RISTO NIINIKOSKI
Bassot - ANSSI VÄXBY
Kitarat - VILLE NURMI
Saksofonit ja huilu – HEIKKI POHTO
Käyrätorvi - TERO TOIVONEN
Vetopasuuna - JUHA KORTEHISTO
Viulu – ELISA JÄRVELÄ
Taustalaulut - NINNI POIJÄRVI, HEIKKI POHTO ja SUSANNA PALIN
Jouset - BUDAPEST ART ORCHESTRA

Äänitys ja miksaus – Risto Hemmi
Masterointi – Pauli Saastamoinen
Tuottaja – Timo Koivusalo

Susanna on levynjulkaisukeikalla seuraavasti:
Lauantai 14.1.2023 Kulttuuritehdas Korjaamo, kulmasali

Soittajat:
Olli Ahvenlahti (piano), Anssi Växby (bassot), Ville Nurmi (kitarat), Heikki Pohto (saksofonit ja huilu), Pekka Kuorikoski (koskettimet) ja Severi Koivusalo (rummut).

Levyn kappaleet

Odotan
Tätä elämää sun kanssas saanut en
Ensimmäinen kevät
Varjot väistyy pois
Kaipaan laulua tuulen
Valon voittavan nään
Lauantai toukokuun
Elämä jatkuu