Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.06.2019

Susanna Mälkki jatkaa Helsingin kaupunginorkesterin kapellimestarina

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkin sopimus jatkuu vuoden 2021 jälkeen. Nyt solmittu uusi kaksivuotissopimus sisältää myös option kahden vuoden jatkokauteen. Mälkki aloitti Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina syksyllä 2016.

Kuvassa Susanna Mälkki johtamassa orkesteria mustassa puserossa ja kädessään tahtipuikko. Tausta on musta ja kuvassa näkyy vain Susanna Mälkki.

Kuva: Helsingin kaupunginorkesteri/Sakari Viika

 

Ylikapellimestari Susanna Mälkki on hyvin tyytyväinen voidessaan jatkaa hedelmällistä yhteistyötä orkesterin kanssa edelleen. ”HKO on kuin suomalaisen musiikin maajoukkue, jonka kanssa on suuri ilo olla lavalla niin kotikaupungissa kuin maailmallakin. Mitkään suunnitelmat eivät tälle porukalle ole liian suuria! Niiden toteuttamista me nyt siis yhdessä jatkamme.”
 
Mälkki johtaa ylikapellimestarikaudellaan Helsingin kaupunginorkesterissa 8-10 konserttiproduktiota vuosittain, minkä lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluvat orkesterin kiertuetoiminta ja levytykset. Ylikapellimestari myös vastaa Helsingin kaupunginorkesterin taiteellisesta suunnittelusta yhteistyössä intendentti Aleksi Malmbergin kanssa.
”Susanna Mälkin syvä musiikillinen näkemys ja omistautuminen HKO:n ylikapellimestarina laajasti orkesterin kehittämiseen ovat johdattaneet meidät merkitykselliselle matkalle. Hänen ja orkesterin yhdessä tekemän työn anti kuuluu ja tuntuu helsinkiläisille kotiyleisöillemme sekä kansainvälisesti. Olen innoissani siitä, että voimme jatkaa tätä ainutlaatuista yhteistyötä”, sanoo Malmberg
 
Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki työskentelee lisäksi Los Angelesin filharmonikkojen päävierailijana. Konserttikaudella 2019-2020 hän debytoi Orchestre de Paris’ssa sekä Orchestra dell’ Accademia Nationale di Santa Ceciliassa Roomassa. Tulevan kauden kohokohtia ovat myös konsertit New Yorkin filharmonikoiden, Bostonin sinfoniaorkesterin, Chicagon sinfoniaorkesterin ja Clevelandin orkesterin sekä Lontoon sinfoniaorkesterin ja Lontoon filharmonisen orkesterin kanssa. Pariisin oopperassa hän johtaa Philippe Boesmansin oopperan Yvonne, Bourgognen prinsessa.
 
Helsingin kaupunginorkesterin tulevan konserttikauden 2019-2020 teemamaana on Italia, ja ohjelmiston säveltäjänimiä ovat mm. Ottorino Respighi, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Alfredo Casella, Luigi Nono, Francesco Filidei ja Francesca Verunelli. Konserttikauden aikana kantaesityksensä saavat mm. Kaija Saariahon ja Lotta Wennäkosken teokset. Kontrabasisti-vokalisti Esperanza Spalding ja huilisti Claire Chase tulkitsevat Felipe Laralta yhdessä Los Angelesin filharmonikoiden kanssa tilatun sävellyksen, joka saa maailmankantaesityksensä Helsingissä. Orkesteri jatkaa BISille tehtävää Bartók-levytysten trilogiaa tulevan kauden aikana.
 
HKO lähtee seuraavan kerran kiertueelle lokakuussa. Konsertit yhdessä Tero Saarinen Companyn kanssa Brysselissä ja Bruggessa ja tapahtumapäivä Brysselin BOZAR-kulttuurikeskuksessa kuuluvat Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kulttuuriohjelmaan. Orkesteri on edellisen kerran vieraillut Belgiassa ensimmäisellä ulkomaankiertueellaan, joka suuntautui Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1900.