Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.11.2023

Susanna Airaksinen on aloittanut KOM-teatterin taiteellisena johtajana

Teatteriohjaaja ja dramaturgi Susanna Airaksinen (TaM) on aloittanut KOM-teatterin taiteellisena johtajana 1.11.2023 edellisen johtajan Lauri Maijalan siirtyessä Lahden kaupunginteatterin johtajaksi.

 

Kuvassa on Susanna Airaksinen ja hän on puolivartalokuvassa. Tausta on tumma. Hänellä on musta t-paita, jossa lukee KOM.

Kuva: KOM-teatteri

 

Susanna Airaksinen on palkittu ohjaaja, kirjoittaja ja dramaturgi, jonka töitä on nähty esimerkiksi Helsingin Kaupunginteatterissa (Ei kertonut katuvansa, Everstinna), Åbo Svenska Teaterissa (Dracula) ja Turun Kaupunginteatterissa (Neljäntienristeys).

”Minulla on jo kädet kyynärpäitä myöten KOMin rikkaassa ja ravinteikkaassa mullassa. Tehtävää riittää. Tässä tuulisessa ja hurjassa ajassa teatterille on tarvetta ja kysyntää. Me ihmiset olemme vasta hetki sitten kömpineet ulos pandemian aiheuttamasta eristyksestä.

Siristellään silmiämme ja ihmetellään, että miten tässä hullussa maailmassa oikein ollaan. Halu yhteyteen ja toisten ihmisten pariin on kuitenkin kova. Tässä teatterilla on tärkeä tehtävä. Se on paikka kokoontua yhteen ja kokea porukalla jotakin liikuttavaa. Siellä hämmentävä voi hetkeksi saada kirkkaan muodon, käsittämätön tulla ymmärretyksi, näkymätön näkyväksi.” - Susanna Airaksinen

Toiminnanjohtaja Lotta Vaulo sanoo KOM-teatterin saavan johtajakseen yhteistyötaitoisen ja arvostetun teatterintekijän. ”Susanna on taiteilija, jolla on monipuolinen kokemus teatterialalta. Merkittävänä teatterintekijänä hän pystyy entisestään vahvistamaan KOMin taiteellista suuntaa, joka on kiinni tässä ajassa ja teatterialan muuttuvissa käytänteissä”, Vaulo iloitsee.
 

http://kom-teatteri.fi/