Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.12.2019

Supersuosittu Sunrise Avenue lopettaa uransa huipulla Olympiastadionilla elokuussa 2020

Huippusuosittu Sunrise Avenue lopettaa uransa. Yhtye ilmoitti asiasta tänään tiedotustilaisuudessaan Helsingissä. Yhtyeen 17 vuoden ura päättyy Helsingin Olympiastadionille 15.8.2020.

Kuvassa on Sunrise Avenue -bändin jäsenet ryhmäkuvassa.

Kuva: Ville Juurikkala

 

2006 debyyttilevynsä On The Way To Wonderland julkaissut Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Yhtyeen viittä tähän mennessä julkaistua studioalbumia ja kokoelmalevyä on maailmanlaajuisesti myyty lähes 2,5 miljoonaa kappaletta. Viides studioalbumi Heartbreak Century nousi julkaisunsa jälkeen suoraan Saksan albumilistan ykköseksi ja on myynyt kultaa sekä Saksassa että Suomessa. Kulta- ja platinalevyjä bändille on kertynyt yhteensä huikeat 58 kappaletta.

Yhtye julkaisi tänään myös viimeisen, faneille omistetun kappaleensa Thank You For Everything, joka kuvastaa yhtyeen tuntoja ison ja haikean päätöksen jälkeen. Kappale jää Sunrise Avenuen viimeiseksi.

"Raskain sydämin joudun kertomaan, että olemme päättäneet lopettaa yhteisen matkamme. Tajuan, että on vaikeaa ymmärtää, miksi luopuisimme jostain näin ainutlaatuisesta. Mutta menestyksen alla on kuitenkin myös paljon mitä ulos ei näy. On monta erilaista ihmistä tarpeineen ja haluineen. On miljoona katkoviivaa moottoritiessä, yksinäisiä hotellihuoneita ja koti jota kaipaa jossain kaukana. Ja tunne, että kaikki mahdollinen on saavutettu. Nyt on aika hengittää ja elää jollekin seuraavalle unelmalle. On vaan pakko uskaltaa seurata sydäntään. Ja sitä tässä nyt pitkän harkinnan jälkeen tehdään”, Samu Haber kommentoi.

 “On todella upeaa vetää grande finale juuri avatun Stadionin ensimmäisenä artistina”

Poikkeuksellisen uran luoneen yhtyeen viimeiset esiintymiset ovat luvassa ensi kesänä. Thank You For Everything -kiertue kattaa kuusi esiintymistä Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa sekä kaikkien aikojen loppuhuipennuksen 15.8. Helsingin Olympiastadionilla.

“On todella upeaa vetää grande finale juuri avatun Stadionin ensimmäisenä artistina. Komeampaa päätöstä emme olisi voineet saada”, sanoo Haber.

Viimeisen keikan liput tulevat myyntiin 9.12. Samaan aikaan yhtyeen tarjotaan konsertin lisäksi ikimuistoinen elämys bändin intohimoisille faneille: mahdollisuus yöpymiseen Sunrise Avenue -teemahotellissa. Fanihotellina toimii Clarion Hotel Helsinki 15.–16.8.2020.

Thank You For Everything -kiertue
04.06.2020 Leipzig Arena, Leipzig, Saksa
05.06.2020 Barclaycard Arena, Hampuri, Saksa
04.07.2020 Zürich Hallenstadion, Zürich, Sveitsi
24.07.2020 Vienna Stadthalle, Wien, Itävalta
25.07.2020 Munich Olympiahalle, München, Saksa
01.08.2020 Cologne Lanxess Arena, Köln, Saksa
15.08.2020 Helsingin Olympiastadion, Helsinki

Sunrise Avenue

Samu Haberin luotsaama Sunrise Avenue tunnetaan parhaiten hiteistään ”Hollywood Hills”, ”Forever Yours” ja ”Fairytale Gone Bad”. Yhtye on huomioitu lukuisia kertoja sekä kotimaisilla että kansainvälisillä musiikkialan palkinnoilla. Haber on hurmannut myös The Voice of Germany -tv-ohjelman tähtivalmentajana Saksassa ja Vain elämää -sarjassa tulkiten muiden suomalaisartistien kappaleita.

Yhtyeen viittä tähän mennessä julkaistua studioalbumia ja kokoelmalevyä on maailmanlaajuisesti myyty lähes 2,5 miljoonaa kappaletta. Striimauspalveluissa yhtyeen biisejä on kuunneltu yhteensä yli 350 miljoonaa kertaa. Kulta- ja platinalevyjä bändille on kertynyt huikeat 58 kappaletta, joista viimeisin myönnettiin viime viikolla Suomesta Heartbreak Century -albumista (2017).