Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.04.2022

Supermarsu 2 -elokuva valittu Sidney Film Festivaleille

Supermarsu 2 -elokuva on valittu arvostetun Sidney Film Festivalin viralliseen ohjelmistoon. Miltei 60 vuoden ajan Australiassa järjestetty 12-päiväinen elokuvafestivaali koetaan Sidneyssä 8.-19.6. Sydney on valinnut englanniksi Super Furball Saves the Future nimellä kulkevan elokuvan ensimmäisten tiedotettavien nimikkeiden joukkoon ainoana koko perheen elokuvana.

Kuvassa on tummassa metrotunnelissa Supermarsu.

Supermarsu metrotunnelissa. Kuva: Yellow Film & TV Oy

 

”Hauskaa, että Australiassa saakka nautitaan Supermarsun ja suomalaisen huumorin seurasta. Pitkä matka Supermarsulle, mutta onneksi lento on ekologinen”, kommentoi elokuvan käsikirjoittaja ja kirjailija Paula Noronen.

Paula Norosen suosittuun kirjasarjaan pohjautuva ja Joona Tenan ohjaama elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 14.10. Kyseessä on itsenäinen jatko-osa menestyselokuvalle Supermarsu, joka oli yksi vuoden 2018 katsotumpia elokuvia. Ensimmäisen elokuvan tapaan Supermarsu 2 sisältää perinteisen näytelmällisen elokuvakerronnan lisäksi animaatiota ja visuaalisia tehosteita.

 

 

Supermarsu pelastaa mehiläiset

Elokuvassa Supermarsun on pelastettava mehiläiset, jotta se voi pelastaa maailman. Pelastaakseen mehiläiset sen on pelastettava koulun pahin kiusaaja. Elokuva käsittelee ensimmäisen elokuvan tapaan tärkeitä ympäristökysymyksiä humoristisella tavalla.

”Koko perheen elokuva käsittelee viihteellisesti ja jännittävästi luonnon monimuotoisuutta ja mikäpä sen universaalimpi aihe”, toteaa elokuvan tuottaja Marko Talli.

Kansainvälistyminen saa festivaalien lisäksi vauhtia juuri tehdystä sopimuksesta kanadalaisen myyntiyhtiön kanssa. Attraction Distribution on ostanut Super Furball Saves the Future -elokuvan kansainväliset myyntioikeudet.

 

Kuvassa on Mikko penttilä ja Senni Peltoniemi katsovat vaalean ruskeaan tiiliseen uuniin, jossa on laakea malja.

Mikko Penttilä (Pertti), Senni Peltoniemi (Emilia). Kuva: Hanna-Maria Grönlund/ Yellow Film & TV Oy

 

Näyttelijät

Elokuvan pääosaa Emiliaa näyttelee 12-vuotias Senni Peltoniemi. Muissa keskeisissä lapsirooleissa nähdään Lucas Timperi (Simo), Lumo Levy (Rasva-Antero) ja Kaius Österman (Pietari). Aikuisrooleissa ovat Essi Hellén (Emilian äiti), Eero Ritala (Emilian isä), Mikko Penttilä (Pertti), Jani Karvinen (Simon isä), Petteri Pennilä (Rasva-Anteron isä), Mikko Töyssy (Rasva-Antero aikuisena), Tommi Korpela (opettaja Sakari Laaksonen) ja Kari Hietalahti (rehtori).

Tekijät

Supermarsu 2 -elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja taustalla on aiemmasta ykköselokuvasta tuttu tiimi: elokuvan ohjaa Joona Tena ja sen ovat käsikirjoittaneet yhdessä Paula Noronen ja Joona Tena. Tuottajina toimivat Marko Talli ja Anni Pänkäälä. Elokuvan levittää SF Studios.