Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 18.10.2022

Suomen Komediateatteri palauttaa taikuuden Linnanmäelle – kevään kantaesitys on Viimeinen illuusio

Niina Lahtisen käsikirjoittama ja ohjaama esitys tuo ensi keväänä Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämölle tunnettuja komedian ja taikuuden ammattilaisia.

 

Kuvassa ovat Kiti Kokkonen, Joni Pakanen ja Janne Kataja ja he ovat värikkäissä vaatteissa taikuriteemaan liittyen.

Kiti Kokkonen, Joni Pakanen ja Janne Kataja. Kuva: Matti Rajala

 

Näyttäviä taikatemppuja ja hersyvää komiikkaa sisältävä Viimeinen illuusio on Suomen Komediateatterin kevään kantaesitys. Esityksessä tuodaan taikuus takaisin Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämölle. Mukaansatempaavassa tarinassa palataan maineikkaan taikashow’n menestysvuosiin ja selvitetään, mikä oli dramaattinen Viimeinen Illuusio, johon taikuus Linnanmäellä aikoinaan päättyi. Samalla sukelletaan estradiviihteen kulissien taakse.

Viimeinen illuusio on myös tarina rakkaudesta ja mustasukkaisuudesta. Näytelmä sopii koko perheelle.

Illusionisti-triona lavalla nähdään myös taikatempuistaan tunnettu koomikko Janne Kataja avustajanaan rakastettu komedienne Kiti Kokkonen, sekä vuonna 2019 Evento Awardsissa Vuoden esiintyjäksi valittu ammattitaikuri Joni Pakanen.

 

 

Esityksen ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen on itsekin toiminut Katajan taikuriavustajana.

“Oli itseasiassa alun perin Kitin idea, että olisi ihanaa saada taikuutta Linnanmäelle, ja nimenomaan Joni Pakanen, joka on uskomattoman taitava taikuri. Minä ja Janne olemme myös taikuuden suuria ystäviä, olemmehan tehneet nuorina jopa taikashow’ta yhdessä. Janne oli taikuri ja minä avustaja – minua on siis lennätetty, sahattu ja hävitetty lukuisia kertoja elämäni aikana! Viimeisessä illuusiossa tulevat yhdistymään komedia ja illuusiot, hyvä musiikki ja upea visualisointi”, Niina Lahtinen kuvailee vielä valmisteilla olevaa esitystä.

Viimeinen illuusio -esityksen musiikista vastaa monien viihdeohjelmien vakiokapellimestarina tunnetun Katja Lapin yhden naisen orkesteri. Esityksen epookkisen maailman on luonut lavastaja Peter Ahlqvist.

Viimeinen illuusio saa ensi-iltansa lauantaina 29.4.2023 Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämöllä Helsingissä. Lipunmyynti esityksiin on käynnistynyt tänään Lippu.fi:ssä. Tuotannosta vastaa Suomen Komediateatteri Oy.

Näyttämöllä:
Janne Kataja
Kiti Kokkonen
Joni Pakanen
Katja Lappi

Esitykset:
Pe 28.4. (Ennakkonäytös)
La 29.4. (Ensi-ilta)
Pe 5.5.
La 6.5.
Pe 12.5.
La 13.5.
Pe 19.5.
La 20.5.
Pe 26.5.
La 27.5.

Peacock-näyttämö, Linnanmäki, Tivolikuja 1, Helsinki