Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.03.2023

Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinto Lapin kirjallisuusseuralle

Suomen Kirjailijaliiton vuoden 2023 Suunta-palkinnon saa Lapin kirjallisuusseura ry. Seura on toiminut kirjallisuutta, kirjoittamista ja lukemista edistäen jo vuodesta 1996.

Kuvassa ovat Minna Kurttila värikkäässä mekossa ja kukat kädessään ja Erkki Kaila kunniakirja kädessään.

Palkinnon ottivat vastaan Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtaja Minna Kurttila ja Erkki Kaila. Kuva: Suomen Kirjailijaliitto

 

Lapin Kirjallisuusseuran toiminta ulottuu Lapin kaikkiin osiin. Seura on järjestänyt jo pitkään eri puolilla Lappia kirjallisuusaiheisia kevätseminaareja ja tuonut pohjoiseen suuren joukon kirjailijoita kertomaan tuotannostaan.

Seura on myös aktiivisesti edesauttanut kirjoittajakoulutusta järjestämällä Revontuli-Opiston kanssa Sodankylässä vuosittain viikon kestäviä kirjoittajakursseja, joissa on vuosien saatossa perehdytty eri kirjoittamisen lajeihin aina draamasta rikoskirjallisuuteen. Kurssien suuresta suosiosta kertoo paljon se, että osallistujia on aina riittänyt eteläisintä Suomea myöten. Lisäksi seuran pyrkimys on lisätä vuorovaikutusta Saamen alueen kulttuurien ja suomen kieltä Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa puhuvien väestöryhmien kanssa.

Suomen Kirjailijaliitto kiittää Suunta-palkinnolla Lapin kirjallisuusseura ry:tä pitkäjänteistä kirjallisuuden ja kirjoittamisen edistämisestä.

Suunta-palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinto on suuruudeltaan 1 000 € ja kompassi.

Palkinto jaettiin Suomen Kirjailijayhdistysten verkoston Talvipäivillä Oulussa perjantaina 24.3.2023.

Palkinnon vastaanotti Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtaja Minna Kurttila ja sen jakoi Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja, kirjailija Ville Hytönen.