Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.08.2019

Suomalainen Kari Korhonen valittiin piirtämään Roope Ankan Klondiken-päiväkirjat

Suomalainen sarjakuvavirtuoosi Kari Korhonen on piirtänyt ja kirjoittanut moniosaisen sarjan nuoren Roope Ankan seikkailuista Klondikessa. Sarja on myyty useisiin maihin, ja se julkaistaan Euroopan Aku Ankka -lehdissä. Klondike-sarjakuvaa kehutaan Korhosen uran kauneimmaksi ja yksityiskohtaisimmaksi työksi.

Tämän viikon keskiviikkona 7.8. ilmestyvässä Aku Ankassa alkaa sarjakuvataiteilija Kari Korhosen uutuus Roope Ankan Klondiken-päiväkirjat. Sarja on myyty useisiin maihin, ja se julkaistaan Euroopan Aku Ankka -lehdissä.

 

Kuvassa on Roope Ankka, joka pomppii ilmassa ruskea matkalaukku selässään ja toinen matkalaukku oikeassa kädessään.  Toisessa kädessä Roope Ankalla on vaalean ruskea, kukkaromainen laukku ja kaulassa toinen ruskea-mustaruudullinen laukku.  Roope on tulossa ovesta sisään ja ovi on auki. Ovessa on vaalean sininen kuvioitu lasi.  Toisella puolella on vastaava ikkunalasi.  Vasemmalla on ikkunan takaa tuleva puhekupla, jossa on seuraava teksti: Puuhakas rääpäle tekee kymmenen miehen työt.  En pysty kilpailemaan hänen kanssaan.

Kuva: Sanoma Media Finland/Disney

 

Klondike on Roope Ankan saagan myyttinen alkupiste. Rääsyistä rikkauksiin nousseen yritteliään Ankan tarina on kiehtonut lukijoita jo Carl Barksin legendaarisen Takaisin Klondikeen -sarjan julkaisun jälkeen vuonna 1953. Roopen Klondiken-seikkailujen kertomista jatkoi muun muassa Don Rosa, ja nyt puumerkkinsä Klondiken-tarinoihin jättää Suomen kaikkien aikojen tunnetuin sarjakuvataiteilija Kari Korhonen, jonka kädenjälki Klondike-sarjakuvissa on päätoimittaja Aki Hyypän mukaan ”kauneinta, huolellisinta ja yksityiskohtaisinta, mitä Kari on ikinä tehnyt”. Aihe vei piirtäjän mukanaan, ja luvassa on todellista sarjakuvataidetta!

”Emme useinkaan ajattele, että myös suurmiehet olivat nuoria joskus. Hekin saattoivat epäröidä ja etsiä tietään. On kunnia saada puhua Roopen äänellä”, Kari Korhonen kertoo.

Sarja paljastaa paljon uusia tietoja Roope Ankan seikkailuista Klondiken-ajalta. Roopen omaisuus ei ole syntynyt helposti, vaan se on vaatinut kovaa yritteliäisyyttä ja tuuria oikeaan aikaan. Piinallisen jännittävä ja hillittömän hauska sarja vie lukijansa kultaryntäyksen kiihkeisiin tunnelmiin.

”Roopen nuoruuden Klondike-seikkailut ovat perinteisesti olleet Ankka-piirtäjien mestarinäyte. Barks ja Rosa ovat nostaneet riman niin korkealle, että kaikkia aihepiiriä käsitteleviä sarjoja verrataan niihin – useimmat eivät uskalla edes yrittää. Korhonen suoriutuu haasteesta mestarillisesti, ja tätä sarjaa tullaan muistelemaan maailmanlaajuisesti vielä vuosikymmentenkin päästä”, hehkuttaa Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.

Kari Korhonen on Disneyn ainoita yhä työskenteleviä käsikirjoittaja-piirtäjiä, ja hän on kansainvälisesti luetuin suomalainen sarjakuvapiirtäjä. Hänen luomassaan jatkuvajuonisessa sarjassa Roope Ankan Klondiken-päiväkirjat on viisi osaa, jotka julkaistaan Aku Ankassa kuukauden välein alkaen numerosta 32/19. Sarja jatkuu uusilla osilla vuonna 2020.