Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.12.2022

Studio Pasilan joululahjapaketti - Saiturin joulu

Taas oli teatteriviikonloppu Helsingissä ja nyt oli vuorossa Saiturin joulu. Ihan kamalaa tunnustaa, mutta en ole koskaan kirjaa lukenut, en elokuvaa nähnyt, en siis mitään, minkäänlaista versiota kokenut. Joten olipa kiva saada kokea ihan autenttinen ensikertalaisuus. Tämä tapahtui Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa. Eka kerta oli muuten siellä käynti ja ihan kelpo paikka.

 

Sinne tämän Charles Dickens'n klassikkonäytelmän on ohjannut Heikki Sankari, joka oli myös kässäröinyt tarinan. Tuomas Kesälä on se, joka on musiikin takana. Helsingin kaupunginteatteri on rustannut tämän näytelmän Shed-teatteriryhmän kanssa.

 

Kuvassa on näyttämöllä Eppu Normaali Saiturina selin vinottain ja hänen edessään lapsia jonomaisessa muodostelmassa pukeutuneina hieman resuisiin vaatteisiin.  Valaistus on tumma.

Kuva: Robert Seger

 

Itte se pahuksen Saituri, pihi ja muutenkin ikävä äijänkäppänä, niin siinä roolissa loisti Eppu Salminen. Kaikki muut olivatkin sitten ihan tähtiä! Kaikki ne nuoret tyyliin #jokainenkelpaa olivat todella upeita.

Tarinahan on se, että ollaan 1800-luvun Englannissa, missä lapsityövoiman käyttö oli ihan normaalia. Köyhät lapset joutuivat tehtaisiin töihin ja se ollut mitään lasten leikkiä, vaan totista työtä.
Joulu on tulossa, mutta ei sitten niin mitään joulumieltä, koska Saiturin omistamassa tehtaassa ei taukoilla.

 

Kuvassa ovat lapsinäyttelijät tanssimassa kohti yleisöä tummennetulla näyttämöllä.

Kuva: Robert Seger

 

Mitä lapset sitten keksivät, niin se onkin koko tarinan ydin ja se mikä sykkii ja jota ei kerrota, koska se on koettava ja nähtävä.
Shed-teatteriryhmän lapset ja nuoret tekivät tästä näytelmästä niin ihanan joululahjapaketin, että miten sitä oli liikuttavaa seurata.

 

Kuvassa on aikuis- ja lapsinäyttelijöitä tanssimassa ja heillä on valkoiset vaatteet sekä kädessään kaarimainen nauha.  Valaistus on sininen.

Kuva: Robert Seger

 

Kaikki se musiikki ja sen esittäminen, kaikki ne hienot tanssit, näiden nuorten esittäminä olivat ihan luksusta. Oli todella upea kokemus nähdä niin paljon nuoria näyttämöllä ja se esiintymisen riemu välittyi myös katsomoon.

 

Kuvassa ovat näyttelijät kuvattuna ylhäältä päin ryhmänä.  Heitä on noin 20-30.

Kuva: Robert Seger

 

Kiitos ja Ihanaa Joulun aikaa ihan koko porukalle!