Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.08.2021

Sopraano Angelika Klasin tangokiertue Tulen Tango jatkuu syyskuussa

Sopraano Angelika Klas jatkaa kesken jäänyttä tangokiertuettaan Tulen tango syyskuussa. Kymmenen konsertin kiertue huipentuu Helsingin Savoy-teatterin kahteen konserttiin lokakuussa, mitä ennen Angelika vierailee Porvoossa, Keravalla, Ylivieskassa, Pietarsaaressa, Pieksämäellä, Lohjalla, Mikkelissä ja Lopella. Angelika Klasin kanssa konsertoi Kotaja Quintet.

Suosittu Tulen Tango -kiertue keskeytyi viime syksynä koronan vuoksi, mutta konserttien suosion vuoksi konserttien määrää ja paikkakuntia on lähes kaksinkertaistettu viime vuodesta. Mikkelissä on ohjelmassa jopa kaksi toiveuusintaa.

 

Kuvassa on Angelika Klas ja Kotaja Quintet esiintymässä hajaantuneena tasaisesti värikkäällä lavalla.

Angelika Klas ja Kotaja Quintet. Kuva: Veikko Pyykkö

 

Angelika iloitsee yleisön suosiosta: ”Hieno ohjelmamme ja vangitseva musiikki tekivät näköjään vaikutuksen! Viime syksyn konsertitkin olivat rajoitusten puitteissa kaikki loppuunmyytyjä.”

Kansainvälisiä areenoita kiertänyt Klas on perehtynyt tangojen maailmaan ja historiaan jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja tutustuttanut argentiinalaista tangoa ja erityisesti Astor Piazzollan musiikkia suomalaiselle yleisölle. Nyt hän tuo Kotaja Quintetin kanssa lavalle läpileikkauksen tangon kansainvälisestä menestystarinasta aina Buenos Airesta Suomeen saakka.

Konsertissa kuullaan argentiinalaisia tangoja, uusia sovituksia suomalaisista ja kansainvälisistä klassikkotangoista, upeimpia Piazzollan lauluja sekä uutta suomalaista tangoa. Laulut kertovat elämästä ja siihen kuuluvista tunteista: intohimosta, surusta, ilosta ja rakkaudesta.

Konsertissa kuullaan myös uusia kappaleita, joita ovat säveltäneet Kotaja Quintetin johtaja pianisti/säveltäjä Iikka Kotaja sekä harmonikkataitelija / säveltäjä Johanna Juhola.

 

Kuvassa on Angelika Klasin kasvot ja hiukset lennähtelevät tuulessa.

Kuva: Ville Paul Paasimaa

 

Esiintyjät perehtyivät kappaleiden valintaan huolella. “Olemme halunneet luoda mahdollisimman monipuolisen, kansainvälisen ja viihdyttävän ohjelmakokonaisuuden. Johtoajatuksena on tuoda uusi näkemys tangomusiikkiin eli olemme tehneet vanhoistakin suosikeista uudet sovitukset ja tuoneet tangon tanssilavoilta täysipainoiseksi konserttimusiikiksi. Muun muassa Iikka Kotajan sovitus Kotkan Ruususta on osoittautunut erityisen upeaksi kokonaisuudeksi ja suoranaiseksi keikkahitiksi,” Klas kertoo.

Angelika Klasista
Sopraano Angelika Klas tunnetaan valloittavana ja karismaattisena esiintyjänä, jonka laaja ja monipuolinen ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin. Hän on esiintynyt useissa ooppera-, operetti- ja musiikkiteatteriproduktioissa sekä Suomessa että ulkomailla. Näistä mainittakoon mm. Suomen Kansallisooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat, Vaasan ja Joensuun oopperat, Mihhailovski Opera (Pietari) ja Novaya Opera (Moskova) sekä Teatteri Imatra ja Turun Kaupunginteatteri. Lisäksi hän on esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaalelilla ja vieraillut useiden suomalaisten orkestereiden solistina.

Angelika Klas on tehnyt uraauurtavaa työtä uuden tangon esittämisen ja tutuksi tekemisen saralla useiden menestyksekkäiden kiertueiden ja levytysten kautta. Hänet tunnetaan erityisesti persoonallisista ja vaikuttavista tangotulkinnoistaan.

Tulen Tango - Konsertit syksy 2021

25.9. Porvoo, Kulttuuritalo Grand
26.9. Kerava, Kerava-Sali
1.10. Ylivieska, Akustiikka-Sali
2.10. Pietarsaari, Schauman-Sali
7.10. Pieksämäki, Kulttuurikeskus Poleeni
10.10. Lohja, Laurentius-Sali
21.10. Helsinki, Savoy-teatteri, kello 15.00 ja kello 19.00  
22.10. Mikkeli, Teatteriravintola ILO
23.10. Mikkeli, Teatteriravintola ILO
24.10. Loppi, Loppi-Sali

Esiintyjät:
Angelika Klas, laulu

Kotaja Quintet:
Iikka Kotaja, piano/sävellys/sovitus
Johanna Juhola, harmonikka/sävellys
Aino Eerola, viulu
Veikki Virkajärvi, kitara
Juho Kivivuori, basso