Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.11.2021

Solar Republicin Makkari-sarja arvostetun C21 Drama Awards -kilpailun finaaliin

Solar Republicin ja Elisa Viihteen Makkari-sarja on valittu arvostetun C21 Drama Awards -kilpailun finaaliin. Kyseessä on yksi tv-alan suurimmista tapahtumista ja kilpailuista. Makkari osallistuu kilpailuun Best Newform Drama Series -kategoriassa (Paras uusi draamaformaatti) englanninkielisellä nimellä Pillowtalk. Kilpailun voittajat valitaan 2.12.2021 Lontoossa järjestettävässä gaalassa.

Erittäin kovatasoisen kilpailun finalisteina ovat muun muassa Netflixin Crown, Lupin, La Casa de Papel, Bridgeton ja Squid Game. Samassa kategoriassa Makkarin kanssa kilpailee Viaplayn suosittu Delete Me.

Suomessa Makkari nähdään Elisa Viihde Viaplayssä.

Sarjan tuottaja, Solar Repulicin Samuli Norhomaa kommentoi finaalipaikkaa seuraavasti: ”Makkarin formaattia lähdettiin miettimään jo alunperin kansainväliseksi. On hienoa, että sarja kilpailee Lontoossa todella ansioituneiden draamojen joukossa.”

Makkarin käsikirjoittaja Jemina Jokisalo iloitsee finaalipaikasta: “Kirjoitin Makkarin niin universaaliksi, hauskaksi ja koskettavaksi kuin osasin. Tuntuu upealta, että sen tematiikka ja uudenlainen muoto puhuttelevat myös muualla.”

Sarjasta

Makkarissa-sarjaa tähdittävät Peter Franzén, Krista Kosonen, Mikko Leppilampi, Tommi Korpela, Oona Airola, Johannes Holopainen, Inka Kallén, Paavo Kinnunen, Pihla Maalismaa, Heli Sutela ja Sanna-Kaisa Palo. Solar Republicin tuottaman sarjan on ohjannut Petri Kotwica, käsikirjoittanut Jemina Jokisalo ja tuottanut Samuli Norhomaa.

Kahdeksanosainen sarja koostuu itsenäisistä jaksoista, joista jokainen kertoo tarinan omanlaisestaan pariskunnasta makuuhuoneesta käsin ja suhteensa käännekohdassa. Vaikka jokainen jakso onkin oma itsenäinen kokonaisuutensa, sarjan edetessä parien väliset suhteet paljastuvat. Monipuolisessa sarjassa näkyykin koko elämän kirjo ja eri-ikäisten tarinat; seitsemän paria, joista esimerkkeinä mainittakoon nuori pari, yksinhuoltajaisä, eroava pari sekä keski-iän kriisiä poteva treenihullu isä.

Yhtä Makkari -sarjan pariskuntaa näyttelevät Inka Kalle'n ja Mikko Leppilampi.

Makkari, Inka Kallén ja Mikko Leppilampi. Kuva: Solar Republic

Makkari näyttää monta eri tapaa rakastaa. Joskus rakkaus on kiihkeää ja vasta alkamassa, joskus se on jumissa arjen harmaudessa ja joskus kohtaamassa vääjäämättömän loppunsa. Makkari on täynnä ohikiitävää, katkeransuloista ja liikuttavan hauskaa elämää.