Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.10.2021

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia –elokuvan kansainvälinen voittokulku jatkuu

Viimeisimpänä Teemu Nikin ohjaama ja Petri Poikolaisen tähdittämä elokuva palkittiin eilen Egyptin El Gounan elokuvajuhlien parhaana elokuvana ja Petri Poikolainen parhaana näyttelijänä. Palkintosumma parhaasta elokuvasta oli 50 000 yhdysvaltain dollaria.

Elokuvan Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia juliste.

Elokuvan juliste. Kuva: It's Alive Films

Ennen eilisiä palkintoja sokean ja liikuntakyvyttömän miehen rakkaustarinan kertova elokuva on palkittu jo Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnolla sekä Haugesundin elokuvajuhlilla jo ennen valmistumistaan. Eilinen parhaan näyttelijän palkinto oli maailmanluokan roolisuorituksen elokuvan päähenkilönä tekevälle Petri Poikolaiselle jo toinen, vastaava tunnustus tuli aiemmin syksyllä myös Turkin Antalya Golden Orange -elokuvajuhlilta.

- Nyt on komeaa! 50 000 dollaria! Eiköhän me sillä joku elokuva kuvata, kommentoi elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Teemu Nikki.

Petri Poikolainen on Teemu Nikin elokuvan Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia tähti. Elokuva palkittiin  Egyptin El Gounan elokuvajuhlien parhaana elokuvana ja Poikolainen sen pääosan esittäjänä.

Petri Poikolainen ja ohjaaja Teemu Nikki elokuvan kuvauksissa. Kuva:  Tomi Palsa, It's Alive Films

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia sai maailman ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla. Suomen ensi-ilta oli syyskuussa. Kulunut vuosi on ollut elokuvan tuottaneelle It’s Alive Filmsille menestyksekäs. Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan lisäksi yhtiön tuottama Elisa Viihde -alkuperäissarja palkittiin lokakuun puolessa välissä Canneseriesin parhaana tv-sarjana ja Pekka Strang parhaana näyttelijänä.

Synopsis:
Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä. Vankilan muurit kaatuvat, kun Jaakko (Petri Poikolainen) päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä Jaakko on sokea ja halvaantunut rinnastaan alaspäin -  ja matka on taitettava yksin. Päästäkseen perille, Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun. Mikä voisi mennä pieleen?