Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.07.2021

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia –elokuva on ehdolla Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon voittajaksi

Jussi-palkitun Teemu Nikin uusi Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on valittu Venetsian elokuvajuhlien uuteen Orizzonti Extra -kilpasarjaan, jonka voittajan valitsee yleisö. Sokean ja liikuntakyvyttömän miehen rakkaustarinan kertova elokuva saa samalla maailman ensi-iltansa Venetsiassa. Kotimaan elokuvateattereissa elokuva on katsottavissa 10.9.2021 alkaen.

 

Suomalaisittain hyvät elokuvauutiset saavat jatkoa, kun tänä vuonna jo 78:tta kertaa järjestettävät Venetsian elokuvajuhlat ovat tänään julkistaneet uuden Orizzonti Extra-kilpasarjan elokuvat. Teemu Nikin Haugesundin elokuvajuhlilla jo ennen valmistumistaan palkittu Sokea Mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on valittu kilpailemaan festivaalin ainoan yleisösarjan voitosta. Uuden Orizzonti Extra  -kilpasarjan elokuvat tulevat näkymään festivaalin punaisella matolla. Kaiken kaikkiaan voitosta kilpailee kahdeksan elokuvaa. Korkeimmat yleisöäänet saanut elokuva palkitaan syyskuun alussa alkavien elokuvajuhlien päätöspäivänä lauantaina 11.syyskuuta.

- Maailman ensi-ilta arvostetuilla Venetsian elokuvajuhlilla on aivan järjettömän hieno juttu! Elokuvaa tehdessämme emme edes uskaltaneet toivoa pääsevämme maailman vanhimmalle elokuvafestivaalille. Nyt odotan ja toivon, että pääsen Petrin kanssa kanaalin varrelle skoolaamaan meidän elokuvalle, iloitsee ohjaaja Teemu Nikki.

  Aivan mahtavaa, että tällainen maailmanluokan festari valitsi meidän leffan kahdeksen parhaan yleisöelokuvan joukkoon. Jo mukaanpääsyllä on meille kaupallinen merkitys ja sen lisäksi meillä on mahdollisuus voittoon, koska Petri tekee niin mielettömän roolisuorituksen,  toteaa puolestaan It’s Alive Filmsin Jani Pösö

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa sairauseläkkeellä vuodesta 2013 ollut ammattinäyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä. Vankilan muurit kaatuvat, kun Jaakko (Petri Poikolainen) päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä Jaakko on sokea ja halvaantunut rinnastaan alaspäin -  ja matka on taitettava yksin. Päästäkseen perille, Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun. Mikä voisi mennä pieleen?

 

Sokea ja liikuntakyvytön näyttelijä Petri Poikolainen näyttelee elokuvassa Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia.

Petri Poikolainen. Kuva: Jyrki Luukkonen.

 

Tampereen ja Nokian seudulla kuvattu elokuva on Teemu Nikin (Armomurhaaja, Sekasin, NIMBY) viides pitkä elokuva ja samalla MS-taudin takia sairauseläkkeellä vuodesta 2013 olleen Petri Poikolaisen unelmien täyttymys. Rooli on Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000 valmistuneen Poikolaisen ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen elokuvapäärooli. C elokuvassa sokeaa ja liikuntakyvytöntä, kotinsa vankina olevaa miestä. Intensiivinen maailmanluokan roolisuoritus pitää katsojan otteessaan ja lähellään koko elokuvan ajan.

 
It’s Alive Films Oy:n tuottaman elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio ja Rami Rusinen.  Sari Aaltosen kuvaama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on elokuva, jonka näkövammainen vie näkevän ystävänsä katsomaan.