Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.11.2019

Skam tarjoaa loistavaa nuorta energiaa

Kulttuuritalo Martinus ylpeänä esittää - SKAM!!! Ai, mikä SKAM? Kaikki nuoret sen tietävät ja koska tälläisellä keskiäkäisellä täti-ihmisellä on itselläkin ihan itse tehtyjä nuoria, niin olenpa vastaanottavaisella mielellä ollut ja huolimatta siitä, ettei minulla ole televisiota, niin tiennyt, mistä oikein on kyse. Norjalaisesta erittäin suositusta nuorten sarjasta, siis kyllä, sarjasta ja nyt siitä oli tehty teatteriversio ja miten se on onnistunut....

 

Kuvassa on nuori nainen keltaisessa puserossa ja vihreässä liivissä. Hänen katseensa on pois päin vasemmalle.  Takana on nuori mies nojaamassa paikallisbussin kylttiin.

Teatterille SKAMin on ohjannut Tiina Brännare ja onkin tehnyt erinomaista työtä nuorten kanssa, jotka taas ovat kerrassaan loistavia. Lavastus on hyvin pelkistettyä, mutta todella toimivaa. Valoilla ja musiikilla hoidetaan loput. Työryhmä on pannut parastaan.

Kuvassa on nuori nainen bussipysäkillä ja katsoo kännykkäänsä.  Taustalla näkyy omat kasvot ja nuoren miehien kasvot.

Facetime-puhelut oli toteutettu niin, että näkyi ja kuului, vaikkei ymmärtäisi miten. Niin ja viestit tuli vat näppärästi yleisön luettaviksi.
Pääasia oli kuitenkin nuoret, nämä ihanan taitavat, luontevat ja energiset näyttelijät. Tarina kerrottiin, niin kuin se olisi juuri nyt ja täällä, siitä oli saatu niin uskottava.

Kuvassa on näytelmän viisi nuorta naista Kreetta Kiviniemi, Yasmin Ahsanullah, Jenna Schleifer, Kreeta Sihvola ja Rosanna Liuski.

Viiden tytön porukka:
Vilde (Kreetta Kiviniemi) - ihana blondi, joka ihan rohkeasti on menossa treffeille ja saman tien...
Sana (Yasmin Ahsanullah) - muslimityttö, jolla on ehkä ihan parhaat replat.
Chris (Jenna Schleifer) - jonka välittömyys ja se nauru jäivät todella mieleen.
Noora (Kreeta Sihvola) - se hillityin ja luotettavin ja
Eva (Rosanna Liuski) - päähenkilö, jolle läpyt siitä, että pystyi hoitamaan ison roolin niin upeasti.
He ovat ystäviä, jakavat kaiken, jopa lääkärissä käynnit. Jokainen omanlaisensa, mutta niin raikkaita ja nuoruuden hulluja ja viisaita.

Pojat ne vasta vekkuleita ovat. Jonas (Elias Hjelm) on Evan poikaystävä ja jollain lailla liikuttava.  Isak (Jere Hartikainen), Jonaksen ystävä ja niin, pojat ovat poikia.
William (Joona Saturi), Penetrator-jengin pomo - aihitto, mikä tyyli ja asenne. Ihan väkisinkin tuli pikkasen John Travolta mieleen.

Kuvassa on nuori nainen selin sängyssä polvillaan ja seinällä näkyy nuoren miehen yläruumis, joka heijastuu seinälle.

Nuoruus ei ole helppo aika, mutta jos on ystäviä, niin kaikesta selviää. SKAMissa käsitellään kaikki ja suoraan, mitenkään kaunistelematta ja siitä nimenomaan pidin.

Ihan koko esitys oli loistavasti toteutettu ja miten tuli hyvä mieli, kun sai nauttia nuorten esityksestä ja kiitos koko sille työryhmälle, joka siellä näkymättömissä on häärännyt, että tämä SKAM saatiin teatteriin.

Yleisö oli enemmistöltään nuoria, mikä oli aivan mahtavaa, että näin saadaan nuoret teatteriin! Vaan, mikä ilo oli olla mukana, kurkistamassa sinne nuorten maailmaan, sillä ollaan sitä itsekin se aika joskus muinoin läpi käyty.

Lämmin suositus!

Kuvat: Cata Portin