Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.02.2023

Sirkku Peltolan Mummun saappaassa soi fox kertoo vanhemmista ja lapsista

Pyhäpäivän ratoks olkii sit ohjelmistos Mummun saappassa soi fox ja sehä o ny nautittavis Kuusankosken teatteris. Teksti o taattuu kamaa, sillä sen takaan o Sirkku Peltola. Kuusal tän puhuttelevan näytelmän o ohjant Kimmo Lavaste.

 

Kuvassa on nuori tyttö, jolla on pitkät vihreät hiukset ja vaaleat farkut. Hän istuu sohvalla ja taustalla näkyy huonetta sekä vanhempi nainen.

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

 

Huolimat siit, et perhee teinityttö Janita ol estraadil aika vähä, nii ain ku ilmesty sinne, se ol loisto juttu. Viivi Mauno ol nii luonteva, selkeeääniiin ja räväkkä, et olin iha ihastuksest sekasi.

 

Kuvassa istuu polvet koukussa sinisen peiton alla.

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

 

Ihana ol myöskii Tarmo, perheen nuorimmain, jonka roolin veti hienost Mauno Tykkälä. Just sellane, et mie tuun halaa siua.

 

Kuvassa mies istuu sohvalla pää alaspäin ja sohvan takana on mies kumartuneena hänen suuntaansa.  Vieressä on nainen kumartuneena sohvalla olevan miehen suuntaan.

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

 

Näytelmäs ol siis perhe, mis o Moónika-äiti (Heli Nikula),  Veini-isä (Pirkka Mäkelä) ja sit Tarmo ja Janita,  Vaa se yhtein kiel, nii sitä ei oo. Vanhemmat hössöttää ja sählää, mut eivät kuitenkaa oo oikee kartal. Veini o lomautettu ja o kotoon ja silti iha kuutamol. Moonika on töis kioskis ja ku tulee sielt, o iha poikki. Kuvastaa aika lail sitä, mitä tää nykymeno o, aikuiset ihmiset ei tiiä, mis mennää.

Opettaja (Kimmo Puhakka) tulee käymää, ku haluu kertoo, et Tarmoo ehkä kiusataa koulus, ku ei oo ollu siel monee viikkoo?! Mutta! - loppuje lopuks - opettaja onnistuu valasemaa sitä, kui opettajaan olokii o nii raskast. Eli tilanne meni taas aikuiste juttuihi.

Mummun saappaassa soi fox on puhutteleva näytelmä. Mite se voikii olla vanhempiin ja lasten välis nii iso ymmärrykse puute. Entäs sitte se mummu, kuka häntä kuuntelee....

Ehottomast kaikkiin tarttis tää näytelmä nähä, et sais vähä mietittävää ja hei, huumorii o kyl mukaan.