Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.04.2020

Sinfonia Lahti tarjoaa perinteisen vappumatineansa verkossa

Sinfonia Lahti on järjestänyt konsertteja vapunpäivänä jo vuosikymmenten ajan, ja se onkin osa lahtelaista vapunviettoperinnettä. Konserteissa on kuultu vaihtelevia ohjelmia aina keväisen juhlavassa hengessä. Koronavirusepidemian estäessä yleisötilaisuudet Sinfonia Lahti tarjoaa perinteisen vappumatineansa verkossa veloituksetta vapunpäivänä 1.5.

Kuvassa on Sinfonia Lahden soittajia Sibelius-talon postaikossa, joka mutkittelee talon aulatilassa.

Kuva: Marco Borggreve

 

Tämänkin vuoden vappumatineassa kuullaan monia perinteisiä vapun tunnelmaan johdattavia kappaleita, tällä kertaa kuitenkin pienemmillä kokoonpanoilla esitettyinä. Konsertissa kuullaan mm. Rauno Lehtisen Vaaleanpunaista shampanjaa, Johannes Brahmsin Unkarilainen tanssi nro 5, Johann Strauss nuoremman Tonava kaunoinen, Mariano Moresin Uno-tango ja Oskar Merikannon Kesäillan valssi. Konsertti päättyy perinteiseen tapaan Porilaisten marssiin. Konsertin juontavat Markku Krohn ja Hannu Kivilä, ja studioisäntänä toimii Antti Suoranta.

Sinfonia Lahden 68:n muusikon voimin pienryhmissä toteutettu hulvaton musiikkimatka on kuvattu Kalevi Aho -salissa ja asiaankuuluvat studioisännät Pikkuteatterilla. Konsertti on toteutettu yhteistyössä Etelä-Suomen Sanomien kanssa.

Vappumatinea julkaistaan Etelä-Suomen Sanomien ja Sinfonia Lahden Youtube-kanavilla sekä verkkosivuilla. Konsertin kesto on noin tunti. Konsertti on katsottavissa verkossa myös myöhemmin.

https://www.sinfonialahti.fi/konsertit-ja-liput-arkisto/vappumatinea-verkossa/