Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.04.2021

Sinfonia Lahden toukokuussa soivat vappumatinea sekä Stasevskan ja Slobodenioukin johtamat sinfoniakonsertit

Kuvassa on Dalia Stasevska puolivartalokuvassa ja hänellä on pitkähköt tummat hiukset. Taustalla on vihreäsävyiset kuviolliset tapetit.

Dalia Stasevska. Kuva: Jarmo Katila

 

Sinfonia Lahti jatkaa toukokuussa konsertointia verkossa YouTube-kanavallaan. Luvassa on vappumatinea sekä tulevan ylikapellimestarin Dalia Stasevskan ja lähtevän ylikapellimestarin Dima Slobodeniuokin johtamat konsertit.

Vappuviikolla orkesteri tallentaa perinteisen vappumatineansa, joka lähetetään vapunpäivänä, lauantaina 1.5.2021 klo 13. Nuoren kapellimestarilupaus Tarmo Peltokosken johtamaa konserttia tähdittävät näyttelijä Martti Suosalo ja pianisti Iiro Rantala. Luvassa on tuttuja vappuperinteitä ja keväistä ilottelua huipputaiteilijoiden seurassa!

Torstaina 6.5.2021 sinfoniakonsertin johtaa orkesterin tuleva ylikapellimestari Dalia Stasevska. Konsertin avaa Steve Reichin Duo kahdelle viululle ja jousiorkesterille viulusolisteinaan orkesterin konserttimestarit Maaria Leino ja Mikaela Palmu. Konsertin toinen solistiteos on brittisäveltäjä Gavin Bryarsin teos The Green Ray sopraanosaksofonille ja kamariorkesterille, jonka solistiksi saapuu nuori brittisaksofonisti Jess Gillam. Konsertin päätteeksi kuullaan Jean Sibeliuksen kolmas sinfonia.

 

Kuvassa on Dima Slobodeniouk, jolla on musta t-paita päällään ja hän istuu sivuttain kädet kohotettuna käsivarret pöydällä.

Dima Slobodeniouk. Kuva: Marco Borggreve

 

Torstaina 20.5.2021 järjestetään tämän kevään jälkeen orkesterin ylikapellimestarin tehtävät jättävän Dima Slobodenioukin läksiäiskonsertti. Konsertin solistiteoksena kuullaan Kaija Saariahon teos Maan varjot solistinaan urkutaiteilija Jan Lehtola. Konsertin päättää yksi klassisen orkesterimusiikin suurimmista klassikoista, Pjotr Tšaikovskin viides sinfonia.

Orkesteri työskentelee Sibeliustalossa huomioiden turvavälit ja muut turvallisuuskäytännöt.

Koronaepidemiasta johtuvat rajoitukset estävät tämän hetken tiedon mukaan yleisötilaisuudet Päijät-Hämeessä 30.4.2021 asti. Mikäli rajoitukset antavat toukokuun alusta mahdollisuuden järjestää yleisölle avoimia tilaisuuksia, orkesteri tutkii 6.5. ja 20.5. konserttiensa järjestämistä yleisötilaisuuksina, ja niistä tiedotetaan tarvittaessa erikseen. Ko. konsertit lähetetään Sibeliustalosta suorina lähetyksenä ja ne ovat katsottavissa tallenteena myös myöhemmin.