Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.06.2021

Simo Heinosen näyttely Miss Universumit

Kouvolan Myllykoskelta löytyy Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, missä toimii Reunan Kirjakauppa. Siellä on Galleria, missä on vaihtuvia näyttelyjä ja nyt siellä on esillä kesäkuun taiteilija Simo Heinosen töitä.

Simo Heinosen näyttelyn teos Miehen maailma.

Simo Heinonen: "Miehen maailma".

Kuvatekstit olivat ruotsiksi ja en nyt kuolemaksenikaan muista tämän yllä olevan taulun tekstiä, vaikka se oli englanniksi, mutta huonosti suomelle käänsin sen mielessäni Miehen maailma. Se on upea teos, missä on runsaasti yksityiskohtia ja se ei ole yhdellä silmäyksellä katsottu. Se puhuttelee ja kaiken kaikkiaan on jopa hauska. Mies on siellä alanurkassa ja olen ilahtunut siitä, kuinka taiteilija nostaa naisen asemaa, tunnustaa teoksellaa, miten paljon naisetkin jotain tekevät.

 

Simo Heinonen: "Jag vill vara med".

Simo Heinonen: "Jag vill vara med".

Nämä kaksi taulua olivat kaikessa oivaltavuudessaan ihania ja niin kauniin hauskoja!
Ylätaulun teksti oli: "Jag vill vara med" ja alataulussa: "Jag vill inte vara med"

 

Simo Heinonen:  "Jag vill inte vara med"

Jokaisessa teoksessa oli jotain hyvin vangitsevaa. Tauluissa oli upea väriskaala ja sanoma. Niissä o hyväntuulinen tunnelma.

 

Simo Heinonen: "Tänään tulee kuulemma perunoita...."

Simo Heinonen: "Tänään tulee kuulemma perunoita...."

"Tänään tulee kuulemma perunoita...." Heti tulee mieleen paikka, missä perunoita jaetaan ja aika, jolloin niiden saaminen on ollut elintärkeää ja nyt niitä odotetaan isolla porukalla ja kahdella ämpärillä. Vaikka ei ole kasvoja, niin tilanteen voi aistia asennoista, ja millaisia tyyppejä on paikalla. Kuka on omissa oloissaan, kun toiset ovat kimpassa. Ehkä he tuntevat toisensa tai ovat muuten sosiaalisia tai niin innoissaan, jos vaikka saisi perunoita.

 

Simo Heinonen: Täältä ikuisuuteen.

Simo Heinonen: Täältä ikuisuuteen.

Ensin sitä katsoo pieniä tikapuita, että no, mikäs se tämä on, kunnes vilkaisee tikapuiden juurelle tai ylös ja matka jatkuu äärettömiin. Teoksen nimi on: Täältä ikuisuuteen.
Erittäin vaikuttava ja suorastaan hätkähdyttävä, kun huomaa sen, miten se toimii.

Kerroin vain muutamasta teoksesta, sillä haluaisin monen kokevan tämän näyttelyn ihan paikan päällä.
Teoksia on kuitenkin 20 ja siellä saa vapaasti haltioitua, valita oman lempparin ja innostua kuka mistäkin, sihtailla lähempää ja vähän kauempaa, bongata yksityiskohtia ja kaiken kaikkiaan voi vaan ilahtua mukavata taide-elämyksestä.

 

Kuvat: Kini Laine