Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.01.2024

Silvia Hosseinille Lauri Jäntin tunnustuspalkinto teoksesta Kirjallisuuden kiihottava historia

Kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini saa Lauri Jäntin tunnustuspalkinnon tietokirjastaan Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus). Teos on matka eroottisen kirjallisuuden historiaan antiikista nykypäivään. Tunnustuspalkinnon arvo on 8 000 euroa. 

Kuvassa on Silvia Hosseinin kasvokuva. Hänellä on tummat hiukset.Kuvassa on Silvia Hosseinin kasvokuva. Hänellä on tummat hiukset.

Kuva: Gummerus

 

Palkintoperusteluiden mukaan Silvia Hosseinin kirja tutkii analyyttisesti ja hauskasti sitä, mitä länsimaisen kirjallisuuden seksikuvaukset kertovat ihmisestä, taiteesta ja yhteiskunnasta.

“Hosseini tunnetaan taitavana esseistinä, jonka teksteissä älyllinen ja rahvaanomainen tyyli muodostavat epätavallisen liiton. Nyt palkitussa teoksessaan hän soveltaa tätä otetta ensimmäistä kertaa tietokirjallisuuteen. Lopputulos on tietokirja, joka on samaan aikaan humoristinen, röyhkeä ja kiistatta hyvin sivistynyt.”

Silvia Hosseini on Tampereella asuva kirjailija, opettaja ja arvostettu kirjallisuustoimittaja. Hänen omintakeiset esseekokoelmansa Pölyn ylistys (2018) ja Tie, totuus ja kuolema (2021) ovat hurmanneet lukijat ja arvostelijat. Vuonna 2023 ilmestynyt Kirjallisuuden kiihottava historia vie lukijansa aikamatkalle eroottisen kirjallisuuden historiaan.

Lauri Jäntin säätiö on jakanut vuodesta 1985 alkaen vuosittain Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon sekä tunnustuspalkintoja yhdelle tai useammalle edellisenä vuonna ilmestyneen merkittävän tietokirjan tekijälle. Joka kolmas vuosi jaettava Tieto-Lauri annetaan tunnustuksena ansiokkaan suomenkielisen lasten tai nuorten tietokirjan tekijöille. Lisäksi säätiö tukee nuorten tietokirjallisuuden lukemista myöntämällä kouluille tietokirja-apurahoja ja koululaisille stipendejä sekä tukee kolmivuotisessa hankkeessa suomalaisen tietokirjallisuuden vientiä.

https://www.laurijantinsaatio.fi/