Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.01.2023

Sibelius-Akatemialla järjestyksessään toinen Anja Ignatius -viulukilpailu 20.-22.1.2023

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää toisen Anja Ignatius -viulukilpailun 20.–22.1.2023 R-talon konserttisalissa. Kilpailuun voivat osallistua Sibelius-Akatemian viuluopiskelijat nuorisokoulutuksen oppilaista tohtorikoulutettaviin. Kilpailuun on ilmoittautunut 44 viulistia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Kuvassa on Anja Ignatius nuorena puolivartalokuvassa viulu toisessa kädessään.  Kuva on musta-valkoinen ja harmaan sävyinen.

Anja Ignatius. Kuva: Ignatiuksen perillisten kuva-arkisto

Kilpailun tuomariston muodostavat sellisti Seppo Kimanen sekä viulistit Terhi Paldanius ja Carolin Widmann. Tarkoituksena on lisätä alan opiskelijoiden mahdollisuuksia osallistua viulukilpailuihin opintojen aikana. Esimerkiksi kansainvälinen Sibelius-viulukilpailu järjestetään viiden vuoden välein, kun opintojen ohjeellinen suoritusaika on nykyasetuksin 5,5 vuotta.

Ensi kertaa vuonna 2013 järjestetty kilpailu kantaa ensimmäisiin suomalaisiin kansainvälisen tason jousisoittajiin laskettavan, viulisti Anja Ignatiuksen (1911–1995) nimeä. Ensikonserttinsa jo 15-vuotiaana antanut Ignatius tuli tunnetuksi Sibeliuksen viulukonserton solistina sekä säveltäjän ystävänä ja tulkitsijana. Hän toimi viulunsoiton professorina Sibelius-Akatemiassa 1955–78. Ignatius muistetaan myös Helsingin olympialaisten 1952 päätoskonsertin viulusolistina.