Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.04.2023

Serlachiuksen Taidesauna sai UNIQUE Finnish Sauna Experience -laatumerkin

Serlachius-museoiden Taidesauna on saanut Sauna from Finlandin myöntämän Authentic Finnish Sauna Experience UNIQUE -laatumerkin. Laatumerkin myönsivät Sauna from Finlandin edustajat Carita Harju ja Piija Äijänen auditoimalla maaliskuussa tilaussaunakokonaisuuden.

Kuvassa on Taidesaunan mustat rakennukset ja puun väriset laiturirakennelmat järven rannassa. Sauna on mäntyjen keskellä.

Kuva: Sampo Linkoneva

 

Auditoijien mukaan Taidesauna on loppuun asti hiottu palvelukokonaisuus, joka sopii ryhmille niin yksityistilaisuuksiin, kokouksiin kuin juhliin. Myös yleisövuorot toimivat hyvin. Auditoijat kiittelivät saunan esittelyä, tiloja, taidetta, pyöreän saunan tunnelmaa ja löylyjä sekä tilaussaunaan liittyvää palvelua tarjoiluineen. Myös saunatilojen toimivuus ja siisteys, yksityiskohtia myöten harkittu design ja kaunis ympäristö saivat kiitosta arvioinneissa.

”Pyöreä sauna itsessään on meditatiivinen kokemus, ja saunan ikkunasta avautuu taideteos sekä suomalainen järvimaisema. Ulkosuihku on upea ja siinä oleva mosaiikkitaideteos kokemisen arvoinen”, he toteavat arviossaan.

Auditoijien mukaan Taidesauna on taitavasti suunniteltu kokonaiselämys, jossa suomalainen sauna löylyineen on keskiössä ja jonka ympärille on onnistuttu luomaan moderni kokonaisuus.

Taidesaunalle myönnettiin Sauna from Finlandin neljästä eri laatumerkistä UNIQUE-merkki, joka kertoo Suomenkin mittakaavassa poikkeuksellisesta saunaelämyksestä.

Palkittu Taidesauna valloittaa kansainvälisesti

Taidesauna valmistui kesällä 2022 Serlachius-museo Göstan lähelle järven rantaan. Sen on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu arkkitehtikolmikko Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bežan. Suomalaisena arkkitehtikumppanina projektissa toimi Pekka Pakkanen. Taidesauna on kokonaistaideteos, jonka erottamattomia osia ovat arkkitehtuuri, design, taide, suomalainen luonto ja laadukkaat palvelut.