Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.01.2022

Seppo Siiralalle on myönnetty Pro Guitarra 2021 -palkinto

Kitaristi-tuottaja Seppo Siiralalle on myönnetty vuoden 2021 Pro Guitarra -palkinto. Kyseessä on Tampere Guitar Festivalin vuodesta 2016 lähtien myöntämä harkinnanvarainen palkinto, joka myönnetään klassisen kitarakulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Kitaristi Seppo Siirala on saanut  vuoden 2021 Pro Guitarra -palkinnon, jonka myöntää Tampere Guitar Festival.

Kitaristi-tuottaja Seppo Siirala. Kuva: Tampere Guitar Festival

Seppo Siirala opiskeli klassista kitaraa 1960–1970-lukujen taitteessa venäläissyntyisen Ivan Putilinin johdolla. Hän puolestaan oli Sibelius-Akatemian ensimmäinen kitaransoiton opettaja kitaraluokan perustamisesta eli vuodesta 1967 lähtien. Sittemmin Siirala jatkoi opintojaan Jorge Morelin ja John W. Duarten johdolla New Yorkissa ja Lontoossa. Siirala on yksi ensimmäisen aallon ammattimailaiskitarataiteilijoista ja -pedagogeista Suomessa.

Seppo Siirala on opettanut kitaransoittoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 1977 – 1991, jonka ohella hän on konsertoinut laajalti Suomessa ja maailmalla. Siiralalta on julkaistu useita levytyksiä ja klassisen kitaran nuottikirjoja. Vuonna 1991 hän aloitti tuottajana Ondine-levymerkillä, josta hän siirtyi nykyisiin freelance-tuottajan tehtäviin vuonna 2010. Siirala on myös vuonna 2018 perustetun Suomen kitarakilpailun perustajajäsen ja tuomariston puheenjohtaja.

Seppo Siiralalla on ollut tärkeä rooli suomalaisen kitarakulttuurin ammattimaistumisessa ja sen harrastuneisuuden lisääntymisessä. Siiralan monipuolinen toimintakenttä on vienyt klassisen kitaran solistisen näkyvyyden lisäksi lähelle myös perinteikkäitä konserttisoittimia ja näin osaltaan vahvistanut sen asemaa tasavertaisena taidesoittimena.