Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.08.2021

Seinäjoen kaupunginteatteri tuo musikaalikomedian kantaesityksenä kesäteatteriinsa myös ensi kesänä

Seinäjoen kaupunginteatterilla on tähän asti paras kesä takanaan Törnävän kesäteatterissa. Something Rotten! – Jotain mätää! veti katsomoon liki 12 000 katsojaa puolessatoista kuukaudessa.

Broadway-musikaali Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille saa Suomen kantaesityksensä heinäkuussa 2022 Törnävän kesäteatterissa. Esitys jatkaa edelliskesien musikaalikomedialinjalla.

Broadway-musikaali Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille saa Suomen kantaesityksensä heinäkuussa 2022 Törnävän kesäteatterissa.

Murhan ja rakkauden käskirja herrasmiehille. Kuva: Emilia Boulevard

- Musikaali kertoo nuoresta tyhjätaskusta, Monty Navarrosta, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen D'Ysquith-perheen jäsen. Tieto muuttaa miehen elämän ja hän ryhtyy toimeen saadakseen suvun omaisuuden itselleen. Miehen ainoaksi ongelmaksi nousee kahdeksan edellään olevan perijän poistaminen, he ovat vielä esteenä Highhurstin jaarliksi pääsylle. Luvassa on jälleen brittikomediaa parhaimmillaan, rakkaustarinaa unohtamatta, taiteellinen johtaja Pauliina Salonius. kuvailee.

A Gentleman’s Guide to Love and Murder sai kantaesityksensä 2012 Yhdysvalloissa ja Broadway-avauksensa vuotta myöhemmin. Tarina sijoittuu 1900-luvun alun Lontooseen ja perustuu Roy Hornimanin romaaniin, jonka pohjalta 1949 valmistunut musta komedia on listattu 100 parhaimman brittielokuvan listalle. Broadwaylla näytelmä valittiin parhaaksi musikaaliksi 2014 ja se kahmi kymmenen Tony-ehdokkutta.

Musikaalin suomentaa edelliskesien tapaan Mikko Koivusalo. Ohjaaja on Mikko Kouki ja kapellimestari Jussi Vahvaselkä, lavastuksen suunnittelee Jani Uljas ja puvut Elina Vättö. Näyttelijät julkistetaan tuonnempana, liput tulevat myyntiin keväällä 2022.

Something Rotten! loi uuden ennätyksen

Viime viikonloppuna viimeiset esityksensä saanut Jotain mätää! -musikaalikomedia keräsi kesäkatsomoon 11 700 katsojaa. Musikaali sai ensi-iltansa 10. heinäkuuta.

Törnävän kesäteatterin näytelmä Jotain mätää! -musikaalikomedia oli yleisön suosikki keräten 11 700 katsojaa kesällä 2021.

Jotain mätää! Kuva: Jukka Kontkanen

- Olemme erittäin onnellisia, ja kaiken kaikkiaan tyytyväisiä tähän kesään. Teoksesta tuli upea, säät suosivat ja ihmiset lähtivät innolla teatteriin. Vastaanotto, saamamme palaute ja kävijämäärät ylittivät odotuksemme, toimitusjohtaja Milla Hautala kertoo.

Vielä keväällä katsojatavoitteet olivat maltilliset. Koronatilanne kuitenkin helpottui kesäkuukausina Etelä-Pohjanmaalla.

 - Yhteistyö terveysviranomaisten kanssa sujui hienosti, saimme esittää kaikki esitykset suunnitellusti ja sekä yleisö että henkilökunta ovat pysyneet terveinä, Hautala toteaa kiitollisena.

Jotain mätää! -musikaali keräsi katsojia ympäri Suomea.
- Oman ja naapurimaakunnan lisäksi eniten katsojia tuli Helsingistä ja Tampereelta, myynti- ja markkinointipäällikkö Marjo Tamminen kertoo.

- Vailla pienintäkään epäröintiä voin sanoa että Something Rotten! oli yksi näyttelijäurani parhaimpia tuotantoja. Ensiksikin itse teos - sen tarina, musiikki, huumori ja käännös - on niin herkullinen, että se ruokkii luovuutta ja inspiroi keksimään koko ajan jotain uusia ideoita ja nyansseja.

Toiseksi meidän 12-henkinen näyttelijäkaarti oli pullollaan hyvää henkeä, ammattimaisuutta, toisten kunnioitusta ja iloista asennetta, ja pitkin matkaa tuntui kuin jokainen meistä olisi tukenut toisiaan, jotta saadaan tämän hienon musikaalin Suomen ensiesitys kunniakkaasti toteutettua. Eikä sovi unohtaa sitä osaamista ja ammattitaitoa, jota taiteellinen työryhmä ja näyttämötekniikka ylläpitivät läpi koko kesän, kiittää Antti LJ Pääkkönen, joka hurmasi kesäteatteriyleisön kultasydämisen runosielun, Ruune Perän roolissa.

Pääkkönen nähdään pian Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämöllä, kun Tämä on ryöstö! -komedia saa marraskuussa ensi-iltansa.

Musikaalin tekijöille päättynyt kesäkausi toi unohtumattoman projektin

- Vailla pienintäkään epäröintiä voin sanoa että Something Rotten! oli yksi näyttelijäurani parhaimpia tuotantoja. Ensiksikin itse teos - sen tarina, musiikki, huumori ja käännös - on niin herkullinen, että se ruokkii luovuutta ja inspiroi keksimään koko ajan jotain uusia ideoita ja nyansseja. Toiseksi meidän 12-henkinen näyttelijäkaarti oli pullollaan hyvää henkeä, ammattimaisuutta, toisten kunnioitusta ja iloista asennetta, ja pitkin matkaa tuntui kuin jokainen meistä olisi tukenut toisiaan, jotta saadaan tämän hienon musikaalin Suomen ensiesitys kunniakkaasti toteutettua.

Eikä sovi unohtaa sitä osaamista ja ammattitaitoa, jota taiteellinen työryhmä ja näyttämötekniikka ylläpitivät läpi koko kesän, kiittää Antti LJ Pääkkönen, joka hurmasi kesäteatteriyleisön kultasydämisen runosielun, Ruune Perän roolissa.
Pääkkönen nähdään pian Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämöllä, kun Tämä on ryöstö! -komedia saa marraskuussa ensi-iltansa.

- Pikkuruisen kesäloman jälkeen palaan Seinäjoelle intoa puhkuen ja isken kynnet kiinni elämäni ensimmäiseen farssiin. Siinä on nimittäin komedian lajityyppi, jota olen jo vuositolkulla halunnut päästä kokeilemaan ja oppimaan, ja vihdoinkin saan siihen oivallisen mahdollisuuden.