Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.08.2021

Seinää tuijottavat naiset ensi-iltaan 21.8. lohkotuin katsomoin

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto. Esitys maalaa KokoTeatterin lavalle mielikuvitusmaailman, joka sallii unohtaa turhan tärkeilyn ja järkeilyn. Esitys kutsuu kaikkia tanssista sekä äänen ja liikkeen yhteydestä kiinnostuneita irrottautumaan arjen odotuksista. Viitamäki toimii teoksen koreografina ja taiteellisen suunnan ohjaajana, mutta duetto on syntynyt yhteistyönä tanssija Satu Rekolan kanssa.

Omiin ajatuksiinsa uppoaminen, mielikuvituksen maisema verkkokalvoilla, haaveilu, jumittaminen – tunnistettavalla ilmiöllä on monia nimiä. Viitamäki on työstänyt teosta hetkessä koreografioimalla, mutta myös ennakkoon työstettyä materiaalia. Teokseen valikoitunut musiikki luo erilaisia tunnelmia sekä rytmittävät liikkeen hyvinkin haastaviin koreografioihin. Musiikkina kuullaan muun muassa Kate Bushia ja White Stripesia.

”Havahdun usein julkisissa liikennevälineissä ja kahviloissa tuijottavani eteeni mitään näkemättä, vain johonkin ajatukseen tai tapahtumaan tai suunnitelmaan keskittyen. Kotonakin saatan tuijottaa seinää kuin vastausta, voimaa tai tukea odottaen. Seinät ovat tukenani; pitävät pystyssä, suojaavat ja erottavat, mutta myös yhdistävät", kuvailee Viitamäki teoksen taustoja.'

 

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on Viitamäen ja Satu Rekolan duetto, joka esitetään Koko-teatterissa.

Nina Viitamäki ja Satu Rekola. Kuva: Koko Teatteri.

Tilassa otetaan huomioon rajoitusten mukaiset turvavälit sekä suosittellaan maskin käyttöä. Katsojat porrastetaan tulemaan teatterille kolmessa eri ryhmässä (katsomot A, B, C). Näin toimimalla taataan kaikille turvallinen teatterikäynti ilman kontakteja. Paluuviestissä ilmoitetaan turvallisuusohjeistukset sekä tarkemmat tiedot teatterille saapumisesta.

”Meillä KokoTeatterissa on ollut onni ja ilo, että yleisö todella kokee olevansa turvallisissa käsissä. Sen tärkeyttä ei voi liikaa alleviivata", toteaa tilanteesta KokoTeatterin johtaja Anna Veijalainen.

Seinää tuijottavat naiset
Nojaa taaksesi, tuijota eteesi ja anna mielesi vaeltaa!

Esiintyjät Nina Viitamäki ja Satu Rekola
Valosuunnittelu Liisa Kyrönseppä
Äänisuunnittelu Johanna Storm

Ensi-ilta 21.8.
Muut esitykset 27.8. / 28.8.