Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.10.2023

Sean Ricks elämän kintereillä uudessa kirjassaan

Sean Ricksin omaelämäkerrallinen kirja on tarina päällisin puolin hyväntuulisesta tv-juontajasta, joka ajautui henkiseen ja fyysiseen umpikujaan. Elämäni juoksu on tarina onnistumisista ja epäonnistumisista – ja siitä, kuinka oppia rakastamaan ja hyväksymään itsensä.

 

Kuvassa on Sean Ricks makaamassa ruohikolla pää alaspäin kuvan vasemmassa nurkassa. Ruohikko on vihreää ja kuvassa näkuvät Ricksin kasvot ja kädet pään alla sini-lilassa verkkarissa.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Minerva Kustannus

 

Sean Ricks on juossut koko elämänsä. Sean yritti juosta kiinni täydelliseltä kuulostavaa edesmennyttä isäänsä. Se epäonnistui. Hän pakeni sisällään vellovaa riittämättömyyden tunnetta, huijarisyndroomaa ja pahaa oloa. Turhaan. Hän inhosi nuoresta asti kehoaan ja yritti kaikin tavoin tehdä siitä paremman. Se haave polki ikuisesti paikallaan.

Sitten lokakuussa 2022 tapahtui jotain odottamatonta. Sean juoksi 50 kilometrin ultramaratonin Saariselän tuntureilla, läpi metsien, louhikoiden ja laajan erämaan ja koki suuren oivalluksen.
Sean Ricksin tarina on jokaiselle kutsu hitaampaan, kestävämpään ja armollisempaan elämään. Kun uskaltaa edetä omaa tahtiaan, voi mahdottomasta tulla mahdollista.

Sean Ricks on Yleisradion ajankohtaistoimittaja. Hän juontaa suosittua Perjantai-ohjelmaa. Ricks oli ensimmäinen afrosuomalainen televisiokuuluttaja aloittaessaan työnsä TV2:ssa syksyllä 2005. Sean Ricks vietti varhaislapsuutensa Brooklynissa New Yorkissa, josta muutti 1980-luvun lopulla Suomeen suomalaisen äitinsä kanssa. Sean Ricksillä on kaksi tytärtä. Elämäni juoksu on hänen esikoisteoksensa.

Sean Ricks
Elämäni juoksu
Ilmestyy 17.10.
myös e- ja äänikirjana