Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.07.2023

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy – Kaija Saariahon muistokonsertti 16.7.

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto täydentyy Kaija Saariahon muistokonsertilla, joka järjestetään sunnuntaina 16.7.2023 Savonlinnasalissa klo 16. Mestarisäveltäjä menehtyi 2.6.2023.

Kuvassa on Kaija Saariaho puolivartalokuvassa ja hänellä on punakirjavassa jakussa. Kuva on otettu hieman yläviistosta.

Kuva: Savonlinnan Oopperajuhlat

 

Kaija Saariaho oli yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista säveltäjistä. Hänet tunnettiin rohkeudestaan yhdistää perinteiset orkesterisoittimet elektronisiin ääniin luoden näin kiehtovia äänimaisemia.  

“Ajatus pienestä muistokonsertista Kaijalle nousi esiin keskusteluissamme kapellimestari-viulisti Sakari Oramon ja sopraano Anu Komsin kanssa. Mietimme yhdessä, että olisi hienoa muistaa Kaijaa Savonlinnassa heinäkuun aikana, kun seudulla on useita hänen musiikkiaan esittäneitä ja hänet läheisesti tunteneita taiteilijoita. Sopiva aika ja paikka konsertille löytyi onneksi nopealla aikataululla”, Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kertoo.

Saariahon teosluettelossa on reilusti yli 100 teosta ja joukosta löytyy myös viisi oopperaa, joista viimeisin oli huiman menestyksen saavuttanut ja mestariteoksenakin pidetty Innocence. Savonlinnan Oopperajuhlilla esitetään kesällä 2024 Saariahon ooppera Adriana Mater Norrlandsoperan vierailuesityksenä.

Muistokonsertissa kuullaan Saariahon laulu-, soolo- ja kamarimusiikkiteoksia muun muassa Anu Komsin, Silja Aallon, Sakari Oramon, Anssi Karttusen, Jukka Nykäsen ja Lambis Pavloun tulkitsemina.

Kaija Saariahon muistokonsertti
Su 16.7. klo 16, Savonlinnasali

Ohjelma:
Luonnon kasvot (2013)
Lullaby (2020)
Changing Light (2002)

Mirage (2007)

Konserttiin on vapaa pääsy.