Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.03.2020

Satu Silvo nähdään Pelolla johtaminen on perseestä näytelmässä häijyn Erikan roolissa

”Pelolla johtaminen on perseestä” -näytelmä tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen ja tuo pelolla johtamisen eri tapoja teatterin lavalle hauskalla mutta puhuttelevalla tavalla. Oulun teatterin lavalla nähdään 13.3. Pelolla johtaminen on perseestä -näytelmä, jossa päänäyttelijöinä ovat Mikko Kivinen, Satu Silvo ja Hannu Kahakorpi.

 

Kuvassa on Satu Silvo istumassa ja hän katsoo hieman sivuun.  Kuva on musta-valkoinen.

Satu Silvo. Kuva: Kissconsulting

 

Näytelmä tuo naurulihaksia kutkuttamalla esiin erilaisia työelämän aitoja tapahtumia, jotka näyttävät pelolla johtamisen monimuotoisuuden. Huutavat johtajat tai vihaiset valmentajat pääsevät helposti otsikoihin, mutta pelolla johtamisen ilmentymiä ovat myös puuttumattomuus asioihin, tiedon panttaaminen tai epäselvät tavoitteet. Näytelmässä nähdään veritulppajohtaja, parvekejohtaja, etusormijohtaja, kirkkovenejohtaja, tuuliviirijohtaja sekä vampyyri työyhteisössä. Näytelmässä nähdään myös, mitä pelolla johtaminen aiheuttaa ja miten eri työpaikoissa pelolla johtamista kohtaavan Railin käy.

Teatterinäytelmän käsikirjoittaja ja kirjailija Maarika Maury toimii myös työelämän valmentajana ja tutkijana. ”On muistettava, että pelolla johtamista tekevät muutkin kuin johtajat, sitä voi tehdä työntekijä toiselle tai työntekijä voi piinata pomoa.  Pelolla johtamista tapahtuu myös kodeissa, seurakunnissa ja urheiluelämässä”, muistuttaa Maury.

"Pelolla johtaminen tulee kalliiksi", Maury muistuttaa. "Työyhteisö toimii alle potentiaalinsa, jos sitä johdetaan pelolla. Muistetaan inhimillisyys, erilaisuus, vuorovaikutustaidot ja katsotaan välillä asioita toisen näkökulmasta", kiteyttää Maury.

”Näytelmän avulla kannustetaan nostamaan kissa pöydälle, herättämään keskustelua aiheesta ja kitkemään työyhteisön haasteellisia johtamistapoja, ja huomaamaan, ettei se suinkaan ole vain otsikoiden kauhujohtajien etuoikeus", kertoo myös näyttämöllä nähtävä Maury.  

Uutena näyttelijänä ohjelmassa on näytteljä Satu Silvo. Satu Silvo on nimekäs suomalainen näyttelijä, jonka taiteellinen ura on ollut laaja. Silvo hallitsee sekä komiikan että draaman. Näyttelemisen ohella Silvo toimii ravintolayrittäjänä juuri uudistuvassa Silvoplessä.

”Päätös lähteä mukaan oli helppo”, kertoo Satu Silvo. "On hienoa olla mukana hauskassa, sekä aiheeltaan todella tärkeässä ja ajankohtaisessa teatteriesityksessä. Toivon, että esityksen myötä saadaan myös asioita oikeasti muuttumaan”, kertoo Satu Silvo.

”Näyttelen näytelmässä sekä v-mäistä naisjohtajaa, mutta myös sitä positiivista työntekijää, joka joutuu silmätikuksi, kertoo Satu Silvo. Näytelmä naurattaa ja koskettaa, mutta myös herättää ajattelemaan.”

Näytelmä perustuu Pelolla johtaminen on perseestä -kirjaan, jonka ovat kirjoittaneet valmennusyritys Kissconsulting Oy:n johtoryhmäläiset Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi. Kirjan ja näytelmän tarinat ovat tosielämän tarinoita.

Pelolla johtaminen on perseestä -vierailuesitys Oulun teatterissa perjantaina 13.3.