Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.03.2024

Samettisen rouheaääninen Tuure Kilpeläinen nähdään syksyllä Jyväskylä Sinfonian solistina, kappaleet sovitettu uudelleen suurelle orkesterille

Iskelmä-Finlandialla vuonna 2023 palkittu ja useaan otteeseen Emma-palkinnolla noteerattu Tuure Kilpeläinen esiintyy Jyväskylä Sinfonian solistina lauantaina 28.9.2024 Paviljongissa. PartyTuure-konsertissa kuullaan niin Kaihon Karavaanin hittejä kuin Kilpeläisen uusimman albumin voimakkaita ja raikkaita kappaleita.

 

Kuvassa on Tuure Kilpeläinen sivukuvassa musta takki päällään ja musta lierihattu päässään. Hän pitää vasemmalla kädellään hatustaan kiinni. Tausta on violetti.

Kuva: Jirina

 

Artistin laajan tuotannon helmet nousevat uusiin korkeuksiin isolle sinfoniaorkesterille sovitettuna, ja laaja äänimaailma yhdistettynä karismaattiseen ääneen ja tulkintaan lupaa kuulijoille niin musiikillisia kuin tunnepitoisia elämyksiä.

Kappaleiden sinfoniaorkesterisovituksia on ollut tekemässä alana parhaat nuoret tekijät, kuten Sampo Kasurinen, Anssi Växby, Sami Pitkämö, Antti Rissanen ja Marzi Nyman. Kapellimestarina toimii Jyväskylä Sinfoniaa jo aiemminkin johtanut Antti Rissanen.

”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on minulle uutta, ja niinpä nämä konsertit ovat suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Antti Rissasen ja suomalaisten huippuorkestereiden kanssa”, Tuure Kilpeläinen kertoo.

”Tuuren kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia pop kappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia, mutta silti aina soittavat kuin itse itseään, kommentoi puolestaan Antti Rissanen.

https://www.jyvaskylasinfonia.fi/